http://www.euro-toques.nl

G7 Food & Drinks

Aanvullende informatie

Straat: Gruizenstraat 7
Postcode & Plaats: 6131 EH Sittard
Telefoon: 046-4233725
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Eigenaar: Danny Meijers en Rik Opstals
Chef-kok: Rik Opstals
Maître-Sommelier: Danny Meijers
Openingstijden: We zijn op reservering voor lunch geopend! Maandag gesloten Dinsdag gesloten Woensdag 17.00 – 0.00 Donderdag 17.00 – 0.00 Vrijdag 17.00 – 0.00 Zaterdag 17.00 – 0.00 Zondag 17.00 – 0.00
Keuken: Regionale en Internationale keuken
Bezoek de website


Nieuws van G7 Food & Drinks

G7 Food & Drinks Sittard

Nieuw Euro-Toques Nederland lid met allure 

Sinds 2018 verwennen Danny Meijers en chef Rik Opstals in het hartje van Sittard in een relaxte sfeer gasten met pure, eerlijke gerechten van regionale herkomst voor een goede prijs-kwaliteit. Het decor is het uit de 16e eeuw stammend Gruizenkerkje, een verbindende glazen soort serre en een oud romantisch vakwerkhuisje dat zomaar in Frankrijk had kunnen staan. Er wordt gewerkt met een dagelijks wisselend menu met verrassende, eigentijdse gerechten en verse ingrediënten. Om hun steentje bij te dragen aan het milieu werken ze zoveel mogelijk met duurzame producten. Ze telen een groot deel van de groenten en kruiden zelf: tot en met de groene pepers!

In de afgelopen periode is er wel het een en ander veranderd: “Door de situatie en de nieuwe richtlijnen voor de Horeca zijn we gaan denken hoe we ons konden aanpassen om toch op een verantwoorde manier verder te draaien. Het kerkje, waar voornamelijk feesten, seminars en groepen plaatsvonden is herschapen in een klein, maar zeer bijzonder a la carte restaurant aangevuld met nog een viertal tafels in de serre. Bij mooi weer is daar natuurlijk ook het fraaie terras in de schaduw van het kerkje. Op deze manier hebben we nu weliswaar geen partijen maar wel meer a la carte en het zou zo maar kunnen dat we dat zo houden.” aldus een “happy” gastheer Danny Meijers.

Euro-Toques Nederland streek op een heerlijke niet te warme avond neer op het terras van G7 en na een grondige inspectie van alle ruimten inclusief de extreem kleine keuken ( complimenten Rik wat jij daaruit tovert)  zetten we ons schrap om te proeven van hetgeen Rik kookt en ons te laten verwennen door de haast onmerkbare maar oh zo perfecte service van Danny.

Het begon met het in huis gebakken zuurdesembrood en amuses als: doperwtjespuree met een schuim van vadouvan, minuscule blokjes zoetzure koolrabi met rode curry, wafeltjes van wortel met in wortel ingelegde zalm en zoetzuur van zalm aan tafel heel lichtjes gerookt en onthuld door de gastheer himself.

Als voorgerecht volgde een super krokantje van rode biet met een tartaar van gemarineerde hamachi en daarnaast een avocadomousse, gemarineerde hamachi, rode biet, appel en een heel geraffineerde sorbet van kokos en kaffirlimoen. Daarbij schonk Danny een 2018 Pinot Gris van wijngoed Thorn. Misschien wel de mooiste uit de lage landen.

Een echt signatuurgerecht was de tartaar van zwarte wortel. Een gerecht waaraan de laatste drie maanden is geschaafd en geschaafd tot een waar uniek pareltje. Mooi in balans door de ponzu en mierikswortel. En natuurlijk alweer een verrassende wijn: een biodynamische orange wine Pinot Grigio uit Abruzzo Italie.

En het werd nog mooier! De perfect gebakken dorade met daarop in melkzuur gemarineerde gele en groene courgettereepjes en een zeer geraffineerde beurre blanc met groene peperolie streelde alle smaakpapillen die we maar hadden. Daarbij een 2017 Rotgipfler Tagelsteiner van Stadlmann. Zo mooi met aroma’s van mango en banaan met een licht minerale toets op de achtergrond dat we met plezier nog een glas dronken.

Een verrassend dessert met een sorbet van blauwe bes, basilicumolie en een warm schuim/crème van witte chocolade en kokos met een vleugje gebrande kokos sloot deze ballade van topgerechtjes af.

Wij ontvangen G7 graag als nieuw ETN! Top gedaan mannen!