http://www.euro-toques.nl

Norell - Thermen Bad Nieuweschans

Aanvullende informatie

Straat: Weg naar de Bron 3-9
Postcode & Plaats: 9693 GA Bad Nieuweschans
Telefoon: 0597-527777
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Chef-kok: Stefan Steingeweg
Maître: Erick Heijerman
Sommelier: Erik Lokken
Openingstijden: Dagelijks geopend van 12.00 uur tot 21.00 uur.
Specialiteiten: Ambachtelijke keuken met verse streek en seizoensgebonden producten, onze waterkaart en eigen kruidentuin.
Keuken: Regionale en Internationale keuken
Parkeren: Ruime parkeergelegenheid
Hotel: Ja & Wellness
Betaalwijze: Visa, Mastercard, American Express, Pin
Bezoek de website

Reserveren


Nieuws van Norell - Thermen Bad Nieuweschans

Thermen Bad Nieuweschans geeft restaurant nieuwe look én naam: Norell

Thermen Bad Nieuweschans zet de volgende stap in fine dining. Het Groningse wellnessresort gaf zijn restaurant Waters of the World de afgelopen periode een metamorfose én een nieuwe naam: Norell, Zweeds voor ‘uit het Noorden’. “Het beste uit het Hoge Noorden in het noorden van Nederland”, aldus het wellnessresort.

Ze zijn er terecht trots op bij Thermen Bad Nieuweschans: een vernieuwd restaurant mét een nieuwe naam. Midden in coronatijd besloot het wellnessresort in Groningen hun restaurant Waters of the World een metamorfose te geven.Terwijl het interieur werd gerestyled, schreven ze een wedstrijd uit: gasten mochten de nieuwe naam voor het restaurant bedenken. Uit meer dan 1.100 inzendingen werd het Scandinavisch klinkende ‘Norell’ als winnaar gekozen.

Norell: authentiek, vriendelijk en creatief
Norell, het betekent ‘uit het Noorden’. Een toepasselijke naam voor een restaurant bij een wellnessresort dat én Nordic als thema heeft én gelegen is in de noordelijkste provincie van Nederland - dat moet de winnaar van de wedstrijd ook hebben gedacht. Maar liefst 1.100 gasten stuurden een idee in na een oproep op social media en in de nieuwsbrief van het resort. De medewerkers van het wellnessresort kozen samen voor Norell.

“Alle medewerkers beslisten mee via een stemronde, daaruit kwam Norell als grote winnaar”, vertelt Pieter Spruyt, General Manager Thermen Bad Nieuweschans. “De naam is 100% Scandinavisch en associeer je met authentiek, vriendelijk en creatief. Het zegt iets over onze ligging, over de menukaart én onze culinaire ambities. We zijn er heel blij mee. En de winnaar ook, want die mag komen genieten van een gastronomisch diner in Norell én van een dag in onze thermaalbaden en andere weldadige wellness.’’

Puur en culinair genieten
Aardse kleuren en natuurlijke materialen. De sfeer in het nieuwe Norell is warm en knus, of ‘Hygge’ zoals ze het in Scandinavische landen noemen. In het ‘oude’ Waters of the World was het al genieten op niveau – het staat al jaren in de Lekker500 gids – het nieuwe Norell legt de culinaire lat nog weer hoger.

Chef kok Stefan Steinigeweg haalt veel culinaire inspiratie uit de Scandinavische keuken. Door een combinatie van moderne en traditionele kooktechnieken en het gebruik van regionale ingrediënten creëert hij eigentijdse gerechten in de stijl van de Nordic Cuisine.     

Kwaliteit en puur genieten, daar gaat het om, aldus Spruyt: “Alles in ons wellnessresort is gebaseerd op de tradities en puurheid van het authentieke Scandinavië. De thermaalbaden en sauna’s, het hotel, het belevenisprogramma met bijzondere rituelen én de drie restaurants. Waters of the World was al heel fijn, maar we wilden een nieuwe culinaire stap zetten; nog verfijnder, nóg verrassender, nog meer Nordic. Met het nieuwe Norell is dat gelukt. Het restaurant ademt de Scandinavische sfeer en wellnessbeleving van ons resort.”

Thermen Bad Nieuweschans is samen met Thermen Bussloo, Thermen Soesterberg en Thermen Berendonck onderdeel van familiebedrijf Quality Wellnessresorts.