Restaurant Graaf ter Horst en Kameraod Brouwerij nemen 9 oktober a.s. deel aan de “Bronckhorster Beer & Food Battle 2023 BBB Maastricht

graaf ter horst, bronckhorster beer&food battle, euro-toques nederland bbb maastricht,

Restaurant Graaf ter Horst

In het Limburgse Horst aan de Maas liggen de Kasteelse bossen. Dit prachtige, waterrijke natuurgebied is de thuisbasis van Graaf ter Horst. Het monumentale pand  – de voormalige tiendschuur van Kasteel Huys ter Horst – is in 2015 volledig onder handen genomen door de gebroeders Janssen. Enkel de buitenmuren bleven overeind en samen met de houten gebinten die het dak dragen zijn ze nog in originele staat. Het gebouw werd in ere hersteld en omgedoopt tot Graaf ter Horst.

Graaf ter Horst is meer dan alleen een restaurant. In de unieke en bosrijke omgeving geniet je van een lunch, borrel, luxe diner maar ook van een nachtje weg! De stijlvolle Bed and Breakfast biedt ruimte aan zestien gasten. En de royale zalen zijn van alle gemakken voorzien en perfect voor het organiseren van zakelijke evenementen en gelegenheden op maat.

Genieten met een hoofdletter G

In de unieke omgeving van de Kasteelse Bossen kun je genieten van een hapje, een drankje, lunch of diner. Bij Graaf ter Horst is horeca hun roeping, gastheerschap en werken met de mooiste, lokale producten hun specialiteit.

Bourgondisch genieten

De geuren uit onze keuken verraden het al; bij Graaf ter Horst strijk je neer voor een lekkere lunch of een luxe diner. Ze serveren dagelijks verse salades, rijkelijk belegde broodjes en de heerlijkste huisgemaakte soepen. En wat te denken van een uitgebreid diner met de mooiste streekproducten? Altijd met passie en ambacht bereid door ode chefs die elke dag opnieuw  streven naar perfectie. De creatieve handtekening van de keuken is een begrip in de regio en zorgt door een regelmatig wisselende kaart steeds voor een verrassend menu bij de gasten. Dit in combinatie met de Limburgse gastvrijheid maakt je bezoek aan Graaf ter Horst tot een onvergetelijke ervaring. Kom het zelf proeven!

Kameraod Brouwers

Brouwerij Kamerad Brouwers is gevestigd in het grand café van Graaf ter Horst. Op deze prachtige locatie komt ambacht volledig tot zijn recht. Jouw Kameraad met passie voor het brouwen en proeven van speciaalbier. Met hun ambacht, doorgegeven van vader op zoon, zijn ze altijd op zoek naar een perfect uitgebalanceerd speciaalbier. Vader en zoon Verbruggen gaan graag met jou het kameraadschap aan om je wensen om te zetten in jouw private-label-speciaalbier. Het mooiste bier brouw én beleef je tenslotte samen!

Bronckhorster Beer & Food Battle 2023

Maandagmiddag 9 oktober organiseert Euro-Toques Nederland vanaf 14.00 uur de allereerste “Bronckhorster Beer & Food Battle” in de Battle Area van BBB Maastricht. Deze wedstrijd is in het leven geroepen omdat in de restaurants met grote regelmaat gevraagd wordt naar alternatieven voor wijn. Zo is gebleken dat door de komst van de vele speciaal bieren in Nederland steeds vaker mooie bier – spijs combinaties geserveerd worden waarbij de gast verrast wordt met nieuwe smaakbelevingen. 5 Teams van chef en gezel maken een 3 gangen menu met eigen streek- en seizoen producten ( dus Euro-Toques waardige producten)  en presenteren deze gerechten aan de vakjury. Alle gerechten dienen ter plekke ambachtelijk bereid te worden. De chef of  maître vertelt de jury en het publiek over de samenstelling van het gerecht en de paring met het bier en waarom dit in zijn ogen de beste combinatie is. De deelnemers krijgen ruim van te voren een bierpakket aangeleverd door Bronckhorster Brewing Company . Zij moeten met het nieuwe, geheime Barrel Aged 42 een mooie bier/spijs combinatie bereiden. Daarnaast mag gebruik gemaakt worden van andere speciaal bieren.