Euro-Toques Nederland 2019(ETN)
Missie:
ETN wil uitdragen dat al haar leden zich hebben verplicht gezond te koken en of voedsel te bereiden met in beginsel regionale en seizoensgebonden producten zonder kunstmatige additieven. Op deze wijze willen de leden van ETN de consument ertoe te bewegen hun restaurant te bezoeken.
Beleid:
Door het motiveren, stimuleren en uitbreiden van het ledenbestand met vaardige, klantgerichte en representatieve koks die de boodschap, vervat in de Code van Eer, te allen tijde trots uitdragen in woord, geschrift en gedrag.
Doelstelling:
Elk jaar een stabiele groei van het ledenbestand bewerkstelligen van 10 % netto per jaar.
Strategie:
Intern
De naleving van de Code van Eer (blijven) toetsen.
De naamsbekendheid vergroten.
De ledenvoordelen uitbreiden en explicieter maken.
Verjonging bestuur via geleidelijk verloop.
Extern
Doelgerichte acquisitie plegen, maar streng selectiebeleid handhaven.
Examenkandidaten van aangesloten scholen gratis lid maken.
Marketing & PR-activiteiten verbreden en intensiveren.
Wetenschappelijke denktank samenstellen.
Vakinhoudelijke lezingen en workshops organiseren.
Behoud van nationale en culinaire tradities
Koken naar eer en geweten
Gebruik van kwalitatieve grondstoffen
Zelfstandigheid ten opzichte van leveranciers
Producten van eigen bodem en streek verdienen voorkeur
Bescherming van kleine producenten
Vakwaarborg voor kwaliteit en smaak
Duurzaam omgaan met energie
Tegengaan van voedselverspilling
Maatschappelijk verantwoord ondernemen
Prijs mag nooit de compensatie zijn voor inkoop inferieure kwaliteit
Collegialiteit is regel