http://www.euro-toques.nl

VALDERRAMA OLIJF OLIE GRAND CRU

Aanvullende informatie

Straat: IJsselmeerweg 97
Postcode & Plaats: 1411 DL Naarden
Telefoon: 035 533 98 60
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Bezoek de website


Nieuws van VALDERRAMA OLIJF OLIE GRAND CRU

Fred ten Kroode startte 15 jaar geleden met de verkoop van Valderrama op 23 maart 2003 in de Jaarbeurs te Utrecht. Tijdens deze beurs mochten hij en José Valderrama als eerste handeling de Innovation Award 2003 in ontvangst nemen. Nadien is het succes gebleven.

Er werd gestart met vijf verschilende variëteiten : Arbequina, Hojiblanca, Picudo, Ocal en Cornicabra. De Topchefs van Nederland waren dolenthousiast over het mooie, zachte en ondersteunende karakter van deze olijfolie. De omzet werd ‘stap voor stap’ uitgebreid tot het huidige niveau van 1 miljoen Euro. Ook het assortiment werd door innovatieve producten in de breedte door ontwikkeld. In 2008 introduceerde Valderrama, als eerste, een echte onvervalste Grand Cru uitvoering. Twee jaar later werd de Pedro Ximenez Sherry Azijn geïntroduceerd. Vele koks ontdekten dat reduceren/inkoken de sleutel tot nieuwe successen bleek te zijn.


Dit bleek zo een stimulerend succes, dat Valderrama opnieuw een innovatie het licht liet zien: The Oriental Collection, geproduceerd op basis van maceration.  In korte tijd niet meer uit de keuken van menig Top restaurant weg te denken. Ook bij The Oriental Collection geldt opnieuw de voorwaarde, dat geen enkele chemische toevoeging wordt toegestaan. 

 

 

De nieuwste innovatie betreft de introductie van een Witte en een Zwarte truffel olijfolie, op basis van echte truffel. Deze spectaculaire ontwikkeling zal in de wereld van de olijfoliën een complete omwenteling te weeg brengen. Een echte truffelolie, zonder essences en/of chemische toevoegingen. Een groot aantal inkopers ziet Valderrama inmiddels als dé Premium Brand in olijfoliën land.

 Ieder nieuw lid ontvangt tijdens zijn of haar Euro-Toques inauguratie een fraaie cadeaudoos met 4 x fles 250ml. als een aansprekende incentive.