http://www.euro-toques.nl

LIF GROUP

Aanvullende informatie

Straat: Zwolseweg 335
Postcode & Plaats: 7345 AA Wenum-Wiesel
Telefoon: 06-12754058
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Directeur: Harm Keurhorst - Ard-Jan Bluemink
Bezoek de website


Nieuws van LIF GROUP

Door: Yolande Vesters, 05-04-2022.

Het team van de LIF Group bestaat uit founders Harm Keurhorst, Marnix Keurhorst en Ard-Jan Bluemink. Het idee van LIF Group is ontstaan om mensen meer bewust te maken van de kracht en smaak van de natuur. Samen met vrienden, familie en professionals hebben zij de LIF kruidentoren ontwikkeld. Hun motto is “verse kruiden binnen handbereik” en zij willen ervoor zorgen dat iedereen zijn of haar eigen verse kruiden kan laten overleven, laten groeien, oogsten én eten.

In september 2018 hebben zij een onderzoek gestart naar vertical faming. Met het gegeven dat de wereldbevolking groeit, de meeste mensen niet weten waar het eten vandaan komt, de connectie met voedsel is verdwenen en er veel lastige omstandigheden zijn om eten te verbouwen zijn zij aan de slag gegaan.

Een aantal punten stonden centraal:

  • Lokaal
  • Gezond
  • Bereikbaar
  • Foodprint reduceren
  • Voedselverspilling tegengaan

 

Zo ontstond het idee: de LIF Indoor Kruidentoren. Hiermee is indoor maar ook outdoor tuinieren mogelijk. De kruidentoren is te plaatsen waar je maar wilt. Het enige wat de LIF kruidentoren nodig heeft zijn kruidenplantjes, water en zonlicht: de kruiden en eetbare bloemen zijn dan ook super vers.

De LIF Kruidentoren heeft een intelligent watersysteem. De plant zuigt het water middels een koord op. Hierdoor krijgt ieder kruidenplantje iedere dag precies genoeg water.

  • Plaats de toren opeen plek met voldoende zonlicht
  • Zorg ervoor dat het waterbassin goed gevuld is
  • Zet de kruidenplantjes in de toren
  • Groeien, overleven, oogsten en eten

Via de website www.lifkruiden.nl kun je de op biologische wijze gekweekte kruidenplantjes kopen. Alle kruiden die worden verkocht zijn onder natuurlijke omstandigheden gekweekte plantjes. Dat betekent dat ze makkelijker en langer hergebruikt kunnen worden! Met de kruidentoren draag je bij aan het verlagen van de foodprint. Je draagt bij aan een vermindering van de voedselverspilling, de kruidenplantjes zijn maximaal te hergebruiken.

De LIF Group brengt ook kruidenplantje, onderhoudt de kruidentorens en geeft gebruikte plantjes een tweede bestemming door ze te planten in kruidentuinen.

De combinatie met een eigen kruiden/groente tuin is heel erg mooi te maken, met de toren breng je de tuin naar binnen, de afgeknipte planten kunnen in de tuin worden geplant voor een 2de leven. Ook eetbare bloemen is een toegevoegde waarde, de bloemen blijven vers en zullen blijven aangroeien. Dit zorgt natuurlijk ook voor een verse uitstraling en heeft een hoog decoratieve waarde.

Bovendien zijn er zoveel veel soorten kruiden en planten die normaal niet voorhanden waren. Uiteraard zijn kruiden en eetbare bloemen seizoensgebonden. 

Er zijn al diverse concepten en ideeën uitgewerkt en in de praktijk gebracht. LIF denkt graag mee in oplossingen en werkt graag samen met hun klanten.