http://www.euro-toques.nl

Green Leisure

Aanvullende informatie

E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Specialiteiten: Specialist in duurzaam ondernemen Initiatiefnemers Gaia Green Award
Bezoek de website


Nieuws van Green Leisure

Schrijf u nu in voor de Gaia Green Awards 2017!


 

Inschrijving tweede editie GAIA GREEN AWARDS geopend

Na een succesvolle editie van de Gaia Green Awards in 2016, is vanaf 17 januari de inschrijving gestart van de tweede editie van dé award rondom duurzaam ondernemen in de horecasector. Door de uitbreiding van het aantal partners zijn de verwachtingen hoog gespannen. Het streven is om het aantal inschrijvingen nog verder te verhogen.

Duurzaam ondernemen in de horeca

De Gaia Green Awards 2017 worden jaarlijks uitgereikt aan horecaondernemers die zich aantoonbaar hebben ingespannen om hun organisatie te verduurzamen. De award kent 3 categorieën: hotels, restaurants en strandpaviljoens. De uitreiking vindt plaats op 19 september 2017 in Rotterdam Ahoy tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. Afgelopen week bracht de Horecava naar buiten dat:  ‘Driekwart van de horecabezoekers positief tot zeer positief tegenover een duurzaamheidskeurmerk voor de horeca staat’. De Gaia Green Awards wil horeca ondernemers die de draai richting duurzaamheid gemaakt hebben belonen. De tijd lijkt er gezien de ontwikkelingen in de sector rijp voor.

Winnaars 2016

In 2016 zijn de Gaia Green Awards voor de eerste keer uitgereikt. De winnaars in 2016 per categorie:

  • Hotels - Radisson Blu Palace Hotel (Noordwijk aan Zee)
  • Restaurants - Vork en Mes (Hoofddorp)
  • Strandpaviljoens-  Aloha (IJmuiden Noordpier). ​

Tijdens de uitreiking is een extra award uitgereikt aan een horecalocatie die uitblinkt op het gebied van eerlijke en verantwoorde voeding. De Falco Eleonora Award 2016 is gegaan naar Biologisch Cafe Restaurant Logica (Leiden).

Partners

De Gaia Green Awards is een initiatief van een groot aantal partijen die actief zijn in de horecasector én op het terrein van duurzaam ondernemen. Santas Koffie en Gastvrij Rotterdam sponsoren de award uitreiking. De maatschappelijke partners Green Key Nederland, EKO Keurmerk, Vis&Seizoen, Strand Nederland, COCO-MAT, Biojournaal, Olijfbedrijf, hetWerkvan en Euro-Toques Nederland dragen gezamenlijk bij aan het bekender maken van de award. Initiatiefnemer van de award is Green Leisure (Group).

Santas Koffie en hetWerkvan

Edwin Fokker (Santas Koffie) sluit zich graag aan als nieuwe partner van de Gaia Green Awards: ‘De awards sluiten goed aan bij onze bedrijfsfilosofie. We gaan ons klantenbestand, dat uit veel duurzame horecalocaties en potentiele winnaars bestaat, uitnodigen deel te nemen aan de Gaia Green Awards’. Ook Femke Riel (hetWerkvan) draagt graag weer bij aan de komende editie van de awards: ‘Wij hebben als doel om onze kunstenaars met een beperking een podium te bieden. Via de samenwerking met de Gaia Green Awards, waarin onze kunstenaars de awards ontwikkelen, komen we weer een stapje dichterbij onze droom”.

Gastvrij Rotterdam

De uitreiking vindt op dinsdag 19 september 2017 plaats op het ‘Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen’ op Gastvrij Rotterdam. Robert Melaard (beursmanager Gastvrij Rotterdam) is blij dat de uitreiking wederom in Rotterdam plaatsvindt: “Vanaf de eerste editie van Gastvrij Rotterdam hebben we duurzaam ondernemen een belangrijke positie gegeven op de beursvloer. We zien de Gaia Green Awards als een groeibriljant. De uitreiking zal de komende jaren zeker verder uitgroeien tot een belangrijke pijler binnen de sector en op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen”.

Aanmelden

Strandpaviljoens, hotels en restaurants kunnen zich van 17 januari t/m 15 april 2017 gratis aanmelden voor de award via de website www.gaiagreenawards.nl. Een deskundige vakjury in combinatie met publieksstemmen en mysterie visits zorgt ervoor dat uiteindelijk op dinsdag 19 september de winnaars een award in ontvangst nemen.

Meer informatie over Gaia Green Awards:

URL: www.gaiagreenawards.nl

Facebook: www.facebook.com/gaiagreenawards

Twitter: @gaiagreenawards

 

 

 

Foto’s van de uitreiking van de GAIA GREEN AWARDS op maandag 19 september 2016 op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoens tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam.