http://www.euro-toques.nl

Fromagerie Guillaume

Aanvullende informatie

Straat: Rauwbrakenweg 3
Postcode & Plaats: 5056 EJ Berkel-Enschot
Telefoon: 06 55 39 84 99 (William) - 06 52 39 36 98 (Bas)
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Specialiteiten: Leuk je te ontmoeten! Je hebt vast al het een en ander gelezen over onze kazen. We vertellen je er graag nog veel meer over. Maak een afspraak Elke onderneming is anders. Daarom komen we graag vrijblijvend bij je langs voor advies op maat.
Bezoek de website


Nieuws van Fromagerie Guillaume

Het bedrijf

Fromagerie Guillaume bestaat inmiddels vijfentwintig jaar en is een echt familiebedrijf, gerund door William, Mirjam en zoon Bas. De passie voor kaas is al 40 jaar aanwezig bij William en Mirjam, vanaf het moment dat zij drie kaasspeciaalzaken runden. Mirjam is afkomstig uit een culinair hoogstaande familie en door deze bijzondere culinaire afkomst én de passie voor kaas, was daar al snel de gedachte om de krachten van horeca met kaas te bundelen. De intentie is er altijd al geweest om de mooiste en lekkerste kazen van Europa te leveren aan verschillende horecagelegenheden en met deze achtergrond is dit fantastisch te realiseren. Daarnaast is William in het bezit van de titel ’Maitre de Fromager aux Pays-Bas’. Door het kaasgilde is hij geridderd en ontving deze bijzondere titel, waar maar een beperkt aantal mensen in Nederland zich onder kunnen scharen.


Zodoende groeide zoon Bas op tussen de kazen van zijn ouders. Het is daarom ook niet zo gek dat Bas deze passie voor kaas volledig heeft overgenomen en zonder twijfel bij zijn ouders in de zaak is gestapt. Zo is hij nu verantwoordelijk voor de regio’s Breda, Rotterdam en Den Haag.


Het bedrijf heeft een aantal prachtige namen op hun CV staan alwaar zij de kaasvoorziening reguleren. Zo bevinden zich daar tussen onder andere een aantal top en sterrenrestaurants.


“Fromagerie Guillaume staat garant voor een optimale kaasbeleving”Het kleinschalige bedrijf staat dicht bij de klant en zorgt hiermee dat zij hen op deze manier op alle mogelijke vlakken van dienst kan zijn. Fromagerie Guillaume zorgt voor iedere klant voor een op maat gemaakt advies en dito benadering.

Bijzonder puur

Wat Fromagerie Guillaume zeker zo bijzonder maakt is, dat alle kazen rechtstreeks uit verschillende landen en streken binnen Europa worden geïmporteerd en daarna door hen zelf worden geaffineerd. Met kazen uit bijna heel Europa zorgt dit voor een bijzonder pure samenstelling en de allerbeste kwaliteit, gegarandeerd.


Kaas als beleving

Fromagerie Guillaume levert niet alleen kaas, beleving staat ook zeer hoog in het vaandel. Deze beleving creëren zij met het geven van advies en begeleiding aan, voornamelijk, horecapersoneel. Om dit zo optimaal te kunnen doen, hebben zij een eigen kaasproeflokaal tot hun beschikking alwaar zij trainingen verzorgen. Doormiddel van deze trainingen zorgen zij ervoor dat een horecabedrijf zich kan onderscheiden op het gebied van kaasbeleving. Een voorbeeld van een concept dat voor extra beleving in een restaurant zorgt, is de kaastrolley. Het personeel kan met de trolley, aan tafel bij de gast, uitleg geven over verschillende kazen en bijpassende wijnen. Interactie van personeel en hun gasten zorgt vaak voor mooie verhalen, interesse en een optimale beleving. Door deze intensieve interactie heeft de gast het voordeel niet alleen heerlijke kazen voorgeschoteld te hebben gekregen, maar keren zij ook met een stukje kennis huiswaarts. Dit alles maakt Fromagerie Guillaume een vooruitstrevend en uiterst innovatief bedrijf.

“Advies en begeleiding zorgen ervoor dat ook anderen de passie voor kaas kunnen proeven”