http://www.euro-toques.nl

Ambassadeurs

Ambassadeur
Huub Oudshoorn

"Wie lid is blijft lid, wie geen lid is wordt lid!"

Als chef-kok voorlichter van de Bedrijf en Productschappen én betrokken bij Euro- Toques Nederland vanaf het allereerste begin, onderschrijf ik de Code van Eer (voor mij de 10 geboden) vuriger dan ooit.

Met trots blijf ik ook komend jaar als Ambassadeur van Euro-Toques Nederland het 11e gebod uitdragen: Wie lid is blijft lid, wie geen lid is wordt lid!

 

 


Ambassadrice
Nel Schellekens

"Ik leef voor lekker, goed, puur eten. Van een heerlijk maal word ik zielsgelukkig."

Nog steeds werk ik volgens de principes “van- kop-tot-kont” en “0% waste – 100% taste”, dus ik blijf mij ook in 2019 inzetten voor mijn lijfclub Euro-Toques Nederland.

Als chef ben ik een schakel tussen de agricultuur en het grote publiek; consumenten houden in de gaten wat chefs serveren. Goed nadenken met welke producten je kookt is niet alleen een taak van chefs maar voor iedereen die kookt, want zo bepalen we de toekomst van ons voedsel.
Dus ik werk met natuurlijke grondstoffen en producten, die zoveel als mogelijk rechtstreeks van lokale leveranciers komen.

Dit sluit volkomen aan bij de Code van eer, en daarom voel ik mij thuis bij Euro-Toques Nederland.
Puur en eerlijk eten, daar gaat het om!

Ambassadrice Euro-Toques Nederland Nel Schellekens, chef en eigenaar van “Nel Schellekens - Keunenhuis – Giesz, werkt al jaren volgens de principes “van-kop-tot-kont”en “o% waste – 100% taste”. Deze week draagt zij bij aan “de Verspillingsvrije Week”. Van 1-7 september is er speciale aandacht voor voedselverspilling op allerlei manieren, door allerlei acties, door allerlei organisaties, schoelen, consumenten etc.. Nel zal via de social media allerlei tips&trucs delen onder motto: 0% waste, 100% taste, want goede geur,kleur en/of smaak gooi je niet weg? Wat wel weg kan? Voedselverspilling !! Kijk ook op de site: Samentegenvoedselverspilling.nl.


Ambassadeur
John Spruit

"Wij moeten de natuur respecteren, koken volgens de seizoenen en altijd de Code van Eer hanteren."

Sinds enkele jaren ben ik actief lid en Ambassadeur van Euro-Toques. Tevens ben ik nu 3 jaar juryvoorzitter van de “Young Chef Award”. De deelnemers mogen koken met geweldige producten waarbij Euro-Toques altijd het gedachtegoed van Auguste Escoffier en Paul Bocuse waardeert als het gaat om kennis en klassieke bereidingswijzen.

Puur en eerlijk eten is mijn motto alsmede het respecteren van normen en waarden van Euro-Toques, zoals aandacht voor goede en gezonde voeding. Onze natuur kent vele rijkdommen en biedt ons een scala aan eerlijke, smaakvolle producten waar veel Chefs gebruik van mogen maken. Wij moeten de natuur respecteren, koken volgens de seizoenen en altijd de Code van Eer hanteren.