Euro-Toques Nederland verwelkomt Restaurant Villa D’Este in Oudenbosch

Euro-Toques Nederland verwelkomt Restaurant Villa D’Este in OudenboschIn het Brabantse Oudenbosch staat het voormalige Jezuïten klooster Tivoli. In dit klooster was onder meer Brasserie Tivoli gevestigd: in de wijde omgeving bekend als hotel en feestlocatie. Tijdens de tweede lockdown is er veel gebeurd. Zowel buitenzijde als binnenzijde zijn volledig gerenoveerd. De naam Tivoli past dan ook niet meer bij het concept, het interieur en wat zij willen uitstralen. Daarom is gekozen voor een nieuwe naam voor het restaurant: Villa D’Este, de parel van Tivoli! De locatie Tivoli huisvest ’t Zusje Oudenbosch, Sterrenwacht Tivoli ( betrokken bij de eerste maanlanding), Restaurant Villa D’Este en in de toekomst het hotel wat nu gerenoveerd wordt.
In de keuken een “oude bekende” Chef Jac-Benny Cok die als chefkok bij Restaurant Allemansgeest en
Restaurant Blanc al te maken had met Euro-Toques Nederland. Jac en zijn brigade runnen de keuken van dit nieuwe restaurant met een shared dining concept. De gerechten worden beschreven als Frans/Asian.
Er wordt uitsluitend gewerkt met verse, kwalitatief goede producten die in de keuken ambachtelijk verwerkt worden tot Frans-Aziatische gerechten. Er wordt veel gewerkt met kruiden en eigen fermentaties. Daar waar mogelijk betrekt Jac producten uit eigen omgeving. Hiermee ondersteunt hij de plaatselijke leveranciers en voorkomt onnodige foodmiles. Zo komt het masseursvlees uit Oud Gassel, de vis van Yerseke, het brood van Nagelkerke, het bier van plaatselijke bierbrouwers en het rode fruit van de boer. De keuken is altijd bezig om zich te blijven ontwikkelen zoals met de schoonmaakmiddelen die biologisch afbreekbaar verpakt zijn en niet schadelijk zijn voor het milieu. Tijdens de presentatie van zijn signatuur menu toont Jac-Benny de nieuwe restaurantformule.
Als amuse een krokantje van wortel met tartaar en sashimi van geelvin tonijn, verse wasabi, gepofte wilde rijst en (Fairtrade) quinoa. Dagverse, handgesneden tartaar, lekker pittig door de verse wasabi ( een heel ander product dan wat uit de welbekende groene tubetjes komt) en een direct een lust voor het oog.
Een tweede gerechtje is de Japanese Shrimp: een sushi van ebi garnaal, ingelegde gember, chili lente-ui en wakamé. Vers, smeuïg en mooi in balans.
Dan de Tartaar van Schotse zalm. Gravad lax style bereid met verse dille, krokante brioche toast en uiteraard huisgemaakte mayonaise. Opnieuw uiterst verse ingrediënten op vakkundige wijze verwerkt tot een mooi gerechtje.
Een vegetarisch gerechtje volgt: de Spaanse Puntpaprika, uiteraard vers en in eigen keuken gepoft en ingelegd. Daarbij slechts kleine smaakmakers als cashewnoten en een crème van geitenkaas .
Een tweede vegetarisch gerechtje wordt tegelijkertijd geserveerd: een krokante taco met huisgepofte trostomaatjes en een eigen bereide, pittige guacamole. Een leuke combinatie van een mild en een pittig gerechtje
Dan volgt een mooi bereide eendenborst met Aziatische componenten als hoisin, paksoi en taugé. Lekker sappig en goed op smaak.
Jac Benny en zijn brigade zijn duidelijk gemotiveerd om dit restaurant naar een hoger plan te transformeren. We hopen met hen dat de restaurants weer snel gasten mogen ontvangen zodat zij weer aan de slag kunnen om dat te doen wat een chef en zijn brigade het liefst doen: de gast in de watten te leggen.
Welkom crew van Villa D’Este bij Euro-Toques Nederland!