Euro-Toques Nederland verwelkomt restaurant Van Dijk en De Boer in Nijmegen van Dennis van Dijk en Dimphke de Boer

Yolande Vesters Euro-Toques Nederland.

Geen fotobeschrijving beschikbaar.

Euro-Toques Nederland bezocht restaurant Van Dijk en De Boer van Dennis van Dijk en Dimphke de Boer in Nijmegen-Oost. Met het bundelen van al hun krachten, kwaliteiten en energie zijn Dennis en Dimphke in 2018 dit vriendelijke restaurant begonnen. Samen met het hele gezin hebben zij hier jaren naar toegeleefd. Dit is hun moment!

Kan een afbeelding zijn van 3 mensen, staande mensen en buitenshuis

Dennis werkt al 30 jaar verfijnd uit passie en liefde voor koken met seizoen producten. De menukaart heeft een Franse basis met invloeden vanuit veel landen. Op de wijnkaart uitstekende wijnen.

Chef Dennis werkt uitsluitend met verse producten en maakt alles zelf in de ruime, open keuken. Zo verzamelt hij zijn verse groenten in de Tuinen van de Hagert in Leur, heeft hij een eigen kleine kruidentuin en werkt hij met wild van de jager uit Groesbeek. Het brood naar gezamenlijk bedacht recept komt van bakkerij Holland en de koffie van Marks uit Wijchen. Ook het ijs maakt Dennis zelf, met honing uit de stad Nijmegen, hoe bijzonder is dat! De menukaart is met zorg samengesteld. Voor elke gang kunt u kiezen uit een vis, vlees, vegetarisch of veganistisch gerecht.

We worden ontvangen met een aperitief, gemarineerde zoete olijven volgens geheim eigen recept en roomboter. Deze olijven zijn inmiddels wereldberoemd in Nijmegen en worden ook los verkocht.

De gastvrouw schenkt ons een glas Muros Antigos Loureiro. Een witte Portugese Vinho Verde van het wijnhuis Anselmo Mendes van de pinot noir druif. Een frisse, fruitige wijn , niet te hoog in zijn alcohol. Mooi geurig en fruitig met tonen van limoen, vlierbloemen, appel en peer, smaakvol en aromatisch. Karaktervol, mooi in balans met fijne zuren. Uitstekend in combinatie met het voorgerecht van gebrande langoustine met tonijn van de BGE. Daarbij een mousseline van doperwt en wortel. De bloemetjes zijn van de Tuinen van de Hagert. Daarbij een krokante bol van wonton gevuld met een hummus van kikkererwt en witte bonen. De schuim van langoustine maakt het gerecht af. Hier wordt uitstekend gekookt. Klassiek, subtiel en goed op smaak.

Het hoofdgerecht bestaat uit een trio van kalfsvlees: picanha, wang en zwezerik. Vergezeld van aardappel en kruiden uit eigen tuin, bietensalade en geconfijt mosterdzaad en afgemaakt met een jus van rode wijn en gepofte knoflook. Hier wordt het vakmanschap van 30 jaar ambacht zichtbaar. Een hartverwarmend gerecht met daarbij een tongstrelende wijn Nero d’Avola. Een fluweelzachte wijn van gedeeltelijk ingedroogde nero d’avola druiven van Sicilië Italië. Mondvullend, fruitig en sappig van smaak met aroma’s van bramen, kersen, chocolade, kruidnagel en pruimen.

De desserts bij Van Dijk en De Boer bestaan uit huisgemaakt ambachtelijk bereid ijs, heerlijke vruchten, de lekkerste chocolade of een overheerlijk kaasplankje. Wij werden verrast met een fris dessert van yoghurtijs, perzik van de BGE, een blondie van saffraan, dolce lecce met ketjap, een meringue van saffraan en een citroenbloemetje. Vergezeld van een glas De Muller (leverancier van Het Vaticaan) Moscatel Anejo. Door het lang laten rijpen van de moscatel druiven op eikenhouten vaten geurt deze wijn het glas uit met een dikke structuur van zoet geel fruit, pruimen en abrikozen. Een prachtige avond op het terras van Van Dijk en de Boer. Genieten van het goede leven en de passie en ambacht van chef Dennis van Dijk. Het gedachtengoed van Dennis sluit nauw aan bij de Euro-Toques Nederland Code van Eer. Een hartelijk welkom voor Dennis en zijn team bij de vereniging!