Euro-Toques Nederland verwelkomt restaurant De Kleine Holevoet Scherpenzeel opnieuw als lid

Door: Yolande Vesters Euro-Toques Nederland.

Sinds donderdag 8 februari 2018 heeft restaurant De Kleine Holevoet van Bas Vermeulen haar deuren geopend. Restaurant De Kleine Holevoet is een culinair, verrassend en betaalbaar restaurant in Scherpenzeel waar op niveau gekookt wordt met dagverse producten, seizoen producten en producten o.a. uit de streek. Vanwege dit concept, wat goed aansluit bij het gedachtengoed van Euro-Toques Nederland was De Kleine Holevoet reeds lid van deze vereniging van restaurants die de Code van Eer naleven.

Sinds juni 2021 heeft Bas “De Kleine Holevoet” overgedragen aan Rick van Breugel. Het concept blijft onveranderd, Rick van Breugel zal als sommelier en samen met het team vol passie en enthousiasme zijn gasten blijven verwennen tijdens een culinaire beleving.

Chef Aron van der Grift heeft 6 jaar gewerkt bij De Witte Holevoet en heeft tevens werkervaring opgedaan bij De Dulle Griet, restaurant Bavoort en restaurant De Oranjerie. Zijn stages liep hij o.a. bij restaurant Parkheuvel** en restaurant Ciel Blue**.

Zoals al op de website wordt aangegeven werkt chef Aaron graag met dagverse streekproducten van uitstekende kwaliteit. Zoals bijvoorbeeld de kaas uit het dorp, Veluwse eendenborst of wild van de jager uit Scherpenzeel. In de keuken wordt alles ambachtelijk en zelf bereidt zoals de sauzen en de jus.

Na een leuke amuse van tapioca en inktvisinkt en toffee van pompoen schenkt gastheer en sommelier Rick ons een glas Revenant “White Tradition Reborn” Stellenbosch 2018. In het glas een vol geel gekleurde wijn met geuren van rijpe abrikoos, boter, vanille en citrus. De aanzet is zacht fruitig, gevolgd door frisheid en body. In de afdronk mooie fruittonen met een fluwelen zachtheid en verfrissende zuren: uitstekend passend bij het voorgerecht van komkommer .

Op het bord bereidingen van komkommer, sorbet van komkommer en yoghurt, een tataki van tonijn en een krokante tuille van inktvisinkt. De chef toont zijn vakmanschap bij dit frisse, zomerse gerecht.

Dan volgt het hoofdgerecht: alweer een prachtig plaatje. Hollandse eendenborst ( van de Veluwe) met een ambachtelijk bereide saus van Five Spices. Een rouleaux van Chinese kool en geconfijte eend, gebrande bloemkool, een mini King boleet, een creme van paddenstoel en witte besjes.

Mooie smaken waarbij de door Rick geschonken en gekaraffeerde Tempranillo uitstekend aansloot.

Tot slot een goede kop koffie met huisbereide friandises. De chef verstaat zijn ambacht, de gastheer doet er alles aan zijn gasten in de watten te leggen. Niet voor niets staat op de website: “Een sterk team dat altijd voor u klaar staat”.

Euro-Toques Nederland verwelkomt opnieuw “De Kleine Holevoet” en wenst Rick en zijn team veel succes!

11-08-2021