Vragen? We zijn bereikbaar op info@euro-toques.nl
Euro Toques
  • Home
  • Restaurants
  • Partners
    • Partners Euro-Toques
      • Maak kennis met de partners van Euro-Toques Nederland
      • Preferred Business Partners
      • Partners
  • Over Euro-Toques
    • Over de leden
      • Maak kennis met de mensen achter Euro-Toques Nederland
      • Bestuur Euro-Toques Nederland
      • Ereleden
      • Ambassadeurs
      • Amices d’ Euro-Toques Nederland
      • Aspirant-leden
      • Euro-Toques Internationaal
    • Informatie
      • De kernwaarden van Euro-Toques Nederland:
      • Over Euro-Toques Nederland
      • Code van Eer
      • Onze doelstellingen
      • Euro-Toques international
      • Wedstrijden en Beurzen
      • Winnaars van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
      • Gezonde recepten voor kinderen
    • Contact
      • Vragen aan Euro-Toques? Stel ze gerust.
      • Vragen aan Euro-Toques?
      • Lid worden?
  • Leden
    • Leden Euro-Toques
      • Dit gedeelte van de website is alleen toegankelijk voor de leden van Euro-Toques. Heeft u accountgegevens, dan krijgt u via Inloggen (leden) toegang.

      • Inloggen (leden)
  • Nieuws
  • Vacatures
  • ETN Gastronomie
  • Zoek
  • Meer informatie Meer informatie
U bevindt zich hier: Home1 / ETN Gastronomie 20252 / Het Glazen Kalf
Meer informatie
  • Introductie
  • Wedstrijden
    • Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
    • Euro-Toques Gastvrijheidsprijs
    • ENTREE Internationale Persprijs
    • Young Chef Award
    • Het Glazen Kalf
    • Minder Zout, Meer Smaak Award
    • Commis van het jaar 2025
  • Inschrijfformulier
  • Wedstrijdinformatie
    • Producten winkel
    • Wedstrijden apparatuur
  • Gastvrij Rotterdam
    • Evenement info
    • Registratie toegang
    • Praktisch informatie
    • Plattegrond

Het Glazen Kalf by VanDrie Group

Kook Wedstrijd voor jonge Professionals tot 27 jaar
Dinsdag 23 september 2025 Gastvrij Rotterdam
11.00 – 16.00 uur, prijsuitreiking 16.30 uur

Inschrijven

Je kunt je inschrijven voor deelname aan de Het Glazen Kalf by VanDrie Group 2025 door inschrijfformulier incl. motivatie ( maximaal 100 woorden) in te vullen.

De aanleiding

De wedstrijdkommissie heeft als doel aantrekkelijke wedstrijden te organiseren voor deelnemers, jury en publiek. Daarom is gekozen voor een nieuwe invulling van de wedstrijdarena en de wedstrijden. Het streven hierbij is een constante interactie met deelnemers en publiek. Er is een compactere wedstrijdarena ( 2 keukens naast elkaar) waar de deelnemers hun ( in eigen keuken voorbereide) gerechten aan het publiek demonstreren en vertellen over de gebruikte technieken en ingrediënten. De jury is rondom de demonstratiekeuken geplaatst om te bereiken dat er meer gevolgd kan worden van het gebeuren in de keuken en er onafhankelijk van elkaar beoordeeld kan worden. De voorkant van wedstrijdkeuken wordt vrij gelaten zodat moderator met de deelnemers en het publiek in gesprek kan. De deelnemers maken hun gerechten af en lichten deze toe aan de jury. Na de wedstrijd volgt het beraad van de jury ( 16.00 – 16.30 uur) om tot een prijsuitreiking te komen ( 16.30 uur). De VIP lounge in de vorm van een terras voor de wedstrijdkeuken is DE netwerkplaats voor ETN leden, partners en gasten. Drinsk & bites worden deze dinsdag verzorgd door Restaurant De Slotplaats Bakkeveen by Jouke Piet Drijfhout en zijn brigade. In het algemeen willen we duurzaam werken en no-waste aandacht geven, vooral m.b.t. afval.

De opdracht

DE Jaarlijkse wedstrijd om Het Glazen Kalf 2025 door jonge chefs in de leeftijd tot 27 jaar die met elkaar de strijd aangaan op gebied van productkennis, technieken en creativiteit. In de Code van Eer van Euro-Toques staat opgenomen dat chefs (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Euro-Toques Nederland & VanDrie Group
De opdracht is dat de jonge talenten reflecteren op tradities met respect voor het verleden en oog voor de toekomst. De gerechten dienen hedendaags in smaak en opmaak te zijn waarbij de ingrediënten herkenbaar blijven. Het verleden moet een inspiratie zijn voor creativiteit en innovatief denken. Je bereidt een 3 gangen diner ( voor-hoofd-na) van natuurzuivere ingrediënten uit jouw streek en aansluitend bij het seizoen in eigen keuken voor. Je kiest een recept uit de “Escoffier” dat je in het menu moet verwerken . Alle gerechten moeten op de wedstrijdvloer afgemaakt worden. Tijdens de presentatie van je gerechten kun je vertellen over de keuze van je producten en de bereidingstechnieken die je daarbij hebt gebruikt. Tijdens de presentatie van je menu moet tenminste één gerecht kalfsvlees bevatten. Dat kan zijn: longhaas, lever, zwezerik, sukade, nek, staart, schenkel, tong, wang, hersentjes. Hiermee bereid je een voor- of hoofdgerecht met twee technieken voor de vakjury. Je mag zelf een keuze maken welk kalfsproduct je gebruikt en hoe je dat gaat bereiden. Dit onderdeel zal apart beoordeeld worden waarna de winnaar van Het Glazen Kalf 2024 wordt gekozen.

glazen kalf

De Deelnemers

Jonge keukentalenten in de leeftijd tot 27 jaar die (H)eerlijke gerechten bereiden van natuurzuivere ingrediënten, bij voorkeur uit de streek en met de seizoenen in het kader van duurzaamheid.
De deelnemers in willekeurige volgorde:

De jury

Beoordeling

  • Ambachtelijk koken
  • Gebruikte technieken
  • Gebruik van natuurzuivere (H)eerlijke producten
  • Uitwerking opdracht Escoffier
  • Uitwerking opdracht verwerking kalfsvlees
  • Presentatie van de gerechten
  • Duurzaam werken, no-waste

De Jury

  • Jury voorzitter Euro-Toques Nederland
  • Winnaar Young Chef Award 2024 Jordan Prince
  • VanDrie Group Patricia van Krieken
  • Vertegenwoordiger VHC BV

De moderators

  • Yolande Vesters, voorzitter ETN & ETI
  • Edwin Loos, Culinaire Saisonnier

De prijs

  • Het Glazen Kalf is een jaarlijkse kookwedstrijd met kalfsvlees voor culinaire professionals georganiseerd door de VanDrie Group. Het unieke beeld Glazen Kalf, een cheque voor kalfsvlees en een cheque voor een persoonlijke reportage in Culinaire Saisonnier.
  • Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en een jury rapport ( SVH)

Indeling werkplek

Indeling werkplek

Uitvoering

Het kookpodium bestaat uit 2 kook units waar 2 jonge chefs in 1,5 uur een 3 gangen menu presenteren aan vakjury en publiek. Aan beide zijden van het kookpodium zijn aan de Chef;s Table de plaatsen voor de juryleden zodat zij onafhankelijk van elkaar een oordeel kunnen vormen en het handelen van chef en team nauwgelet kunnen volgen. Ook productverbruik, afval en hygiëne worden meegenomen in de beoordeling. Voor de wedstrijdvloer is een “terras” ingericht met statafels en stoelen.

Wedstrijdleiding

Chef Jouke Piet Drijfhout is al sinds jaar en dag wedstrijdleider en kan de chefs goed en rustig aansturen.

Indeling van de werkplek

Alle apparatuur wordt gesponsord door:………
Er zijn 2 kookunits. Per deelnemer:

  • 2 werkbanken afmeting …..
  • Een combi oven met 2 rekken
  • Een inductiekookplaat met 4 kookzones
  • Een tafelmodelkoelkast.
  • Stopcontacten

Er is een gezamenlijke wasbak/gootsteen. Backstage is er een spoelkeuken. Verder aanwezig: afvalbakken, schoonmaakartikelen en voedseletiketten (INFO Foodlabels)
Voor algemeen gebruik:

  • 1 diepvrieskast
  • 1 vacumeermachine
  • 1 snijmachine

Keukengereedschap

  • Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen Er mogen per deelnemer drie kleine stekkergereedschappen meegenomen worden.

Jury formulier

Jury formulier

Young Chef Award 2025 Gastvrij Rotterdam
Naam deelnemer    
Restaurant    
Keuken nr.    
Datum    
Opdracht Notities Criterium punten 1,2 0f 3 punten
Voorgerecht Textuur – Gaarheid       3
Smaak 3
Compositie 3
ETN kernwaarden 3
Creativiteit 3
Bereiding Kafsvlees 3
Toelichting vd chef 3
Conform opdracht 3
Hoofdgerecht Textuur – Gaarheid 3
Smaak 3
Compositie 3
ETN kernwaarden 3
Creativiteit 3
Bereiding Kalfsvlees 3
Toelichting vd chef 3
Conform opdracht 3
Nagerecht Textuur – Gaarheid 3
Smaak 3
Compositie 3
ETN kernwaarden 3
Creativiteit 3
Bereiding Kalfsvlees 3
Toelichting vd chef 3
Conform opdracht 3
Algemeen Gebruik vd ingrediënten 3
Waste 3
Algemene indruk 3
Hygiëne – Schoon werken 3
Productkennis 3
Gebruikte technieken 3
Totaal aantal punten behaald   90

Wedstrijdschema

Wedstrijdschema

11.00 – 12.30 uur : teams 1 + 2
12.45 – 14.15 uur : teams 3 + 4
14.30 – 16.00 uur : teams 5 + 6

Je dient je op de wedstrijddag tussen 9.30 uur en 10.00 uur te melden bij de organisatie.
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en een juryrapport.
De prijsuitreiking vindt aan het einde van de beursdag plaats bij de ETN wedstrijdarena
Van alle deelnemers wordt verwacht in correcte (koks)kleding aanwezig te zijn. In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorziet, beslist de wedstrijdorganisatie

WEDSTRIJDSCHEMA Het Glazen Kalf 2025
TIJD SCHEMA KEUKEN TEAM RESTAURANT CHEF
10.30 uur Inrichten keuken 1 Team 1
2 Team 2
11.00 uur Start 1 Team 1
11.15 uur Start 2 Team2
11.15 uur Presentatie voorgerecht 1 Team 1
11.30 uur Presentatie voorgerecht 2 Team 2
11.45 uur Presentatie hoofdgerecht 1 Team 1
12.00 uur Presentatie hoofdgerecht 2 Team 2
12.15 uur Presentatie nagerecht 1 Team 1
12.30 uur Presentatie nagerecht 2 Team 2
Opruimen / schoonmaken
12.15 uur Opstarten 1 Team 3
12.30 uur Opstarten 2 Team 4
12.30 uur Start 1 Team 3
12.45 uur Start 2 Team 4
13.00 uur Presentatie voorgerecht 1 Team 3
13.15 uur Presentatie voorgerecht 2 Team 4
13.30 uur Presentatie hoofdgerecht 1 Team 3
13.45 uur Presentatie hoofdgerecht 2 Team 4
14.00 uur Presentatie nagerecht 1 Team 3
14.15 uur Presentatie nagerecht 1 Team 4
Opruimen / schoonmaken
14.00 uur Opstarten 1 Team 5
14.15 uur Opstarten 2 Team 6
14.15 uur Start 1 Team 5
14.30 uur Start 2 Team 6
14.45 uur Presentatie voorgerecht 1 Team 5
15.00 uur Presentatie voorgerecht 2 Team 6
15.15 uur Presentatie hoofdgerecht 1 Team 5
15.30 uur Presentatie hoofdgerecht 2 Team 6
15.45 uur Presentatie nagerecht 1 Team 5
16.00 uur Presentatie nagerecht 2 Team 6
16.15 uur Opruimen / schoonmaken
16.30 uur Prijsuitreiking allen
16.30 – 18.00 uur Afterparty
Hanos groothandel
VanDrie Group
VHC Group BV
Le nouveau chef
Gastvrij Rotterdam 2025
Culinaire Saisonnier
Nierstichting Nieren zijn je leven
  • Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
  • Euro-Toques Gastvrijheidsprijs
  • ENTREE Internationale Persprijs
  • Young Chef Award
  • Het Glazen Kalf
  • Minder Zout, Meer Smaak Award
  • Commis van het jaar 2025
  • Plattegrond
  • Wedstrijdinformatie
  • Inschrijfformulier

ETN Gastronomie 2025

  • Introductie
  • Wedstrijden
    • Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
    • Euro-Toques Gastvrijheidsprijs
    • ENTREE Internationale Persprijs
    • Young Chef Award
    • Het Glazen Kalf
    • Minder Zout, Meer Smaak Award
    • Commis van het jaar 2025
  • Inschrijfformulier
  • Wedstrijdinformatie
    • Producten winkel
    • Wedstrijden apparatuur
  • Gastvrij Rotterdam
    • Evenement info
    • Registratie toegang
    • Praktisch informatie
    • Plattegrond

Leden

  • Restaurants
  • Amices Euro-Toques Nederland
  • Cateraars
  • Opleidingen
  • Zorginstellingen
  • Bestuur Het Euro-Toques Nederland
  • Ereleden
  • Ambassadeurs
  • Index (sitemap)

Informatie

  • Over Euro-Toques
  • Euro-Toques Internationaal
  • Code van Eer
  • Doelstellingen
  • Partners
  • Preferred Business Partners
  • Winnaars van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
  • Gezonde recepten voor kinderen

Contact

  • Contact
  • Lid worden?
  • Vacatures

Onze nieuwsbrief

Er zijn veel mooie ontwikkelingen in het topsegment van restaurants. Elke maand versturen wij onze nieuwsbrief vol met mooie verhalen.

Uw e-mailadres

© Euro-Toques | Privacy - AVG | Build by Webtail
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Youtube
Scroll naar bovenzijde