Vragen? We zijn bereikbaar op info@euro-toques.nl
Euro Toques
  • Home
  • Restaurants
  • Partners
    • Partners Euro-Toques
      • Maak kennis met de partners van Euro-Toques Nederland
      • Preferred Business Partners
      • Partners
  • Over Euro-Toques
    • Over de leden
      • Maak kennis met de mensen achter Euro-Toques Nederland
      • Bestuur Euro-Toques Nederland
      • Ereleden
      • Ambassadeurs
      • Amices d’ Euro-Toques Nederland
      • Aspirant-leden
      • Euro-Toques Internationaal
    • Informatie
      • De kernwaarden van Euro-Toques Nederland:
      • Over Euro-Toques Nederland
      • Code van Eer
      • Onze doelstellingen
      • Euro-Toques international
      • Wedstrijden en Beurzen
      • Winnaars van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
      • Gezonde recepten voor kinderen
    • Contact
      • Vragen aan Euro-Toques? Stel ze gerust.
      • Vragen aan Euro-Toques?
      • Lid worden?
  • Leden
    • Leden Euro-Toques
      • Dit gedeelte van de website is alleen toegankelijk voor de leden van Euro-Toques. Heeft u accountgegevens, dan krijgt u via Inloggen (leden) toegang.

      • Inloggen (leden)
  • Nieuws
  • Vacatures
  • ETN Gastronomie
  • Zoek
  • Meer informatie Meer informatie
U bevindt zich hier: Home1 / ETN Gastronomie 20252 / Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
Meer informatie
  • Introductie
  • Wedstrijden
    • Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
    • Euro-Toques Gastvrijheidsprijs
    • ENTREE Internationale Persprijs
    • Young Chef Award
    • Het Glazen Kalf
    • Minder Zout, Meer Smaak Award
    • Commis van het jaar 2025
  • Inschrijfformulier
  • Wedstrijdinformatie
    • Producten winkel
    • Wedstrijden apparatuur
  • Gastvrij Rotterdam
    • Evenement info
    • Registratie toegang
    • Praktisch informatie
    • Plattegrond

Euro-Toques Nederland Restaurantprijs By Le Nouveau Chef

Kook Wedstrijd voor Euro-Toques Professionals
Maandag 22 september 2025 Gastvrij Rotterdam
11.00 – 16.00 uur, prijsuitreiking 16.30 uur

Je kunt je met twee koks en één gastheer/gastvrouw inschrijven voor deelname aan de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs 2025 door inschrijfformulier incl. motivatie ( maximaal 100 woorden) in te vullen.

De aanleiding

De wedstrijdkommissie heeft als doel aantrekkelijke wedstrijden te organiseren voor deelnemers, jury en publiek. Daarom is gekozen voor een nieuwe invulling van de wedstrijdarena en de wedstrijden. Het streven hierbij is een constante interactie met deelnemers en toeschouwers. Er is een compactere wedstrijdarena ( 2 keukens naast elkaar) waar de deelnemers hun ( in eigen keuken voorbereide) gerechten aan het publiek demonstreren en vertellen over de gebruikte technieken en ingrediënten. De jury is rondom de demonstratiekeuken geplaatst om te bereiken dat er meer gevolgd kan worden van het gebeuren in de keuken en er onafhankelijk van elkaar beoordeeld kan worden. De voorkant van wedstrijdkeuken wordt vrij gelaten zodat moderator met de deelnemers en het publiek in gesprek kan. De deelnemers maken hun gerechten af en lichten deze toe aan de jury. Na de wedstrijd volgt het beraad van de jury ( 16.00 – 16.30 uur) om tot een prijsuitreiking te komen ( 16.30 uur). De VIP lounge in de vorm van een terras voor de wedstrijdkeuken is DE netwerkplaats voor ETN leden, partners en gasten. Drinks & bites worden deze maandag verzorgd door Restaurant ’t Arsenaal 1309 Doesburg by Björn de Waal en zijn brigade. Winnaars van de Restaurantprijs 2024. In het algemeen willen we duurzaam werken en no-waste aandacht geven, vooral m.b.t. afval.

De opdracht

Is jouw restaurant een echte ambassadeur van Euro-Toques Nederland?
Dan is deze wedstrijd voor jou! Echte Euro-Toques Nederland restaurants werken ambachtelijk, maken alle gerechten in eigen keuken en werken alleen met pure, natuurzuivere kwaliteitsproducten van het seizoen en van heel dichtbij. Duurzaamheid staat hoog in het vaandel. Geen onnodige foodmiles en no-waste!

De Deelnemers

Chefs en team van bij Euro-Toques Nederland aangesloten restaurants die de kernwaarden van de vereniging ondertekenen en uitdragen.
De deelnemers in willekeurige volgorde:
–
–
–
–
–
–

Omschrijving

ETN beschikt over 2 wedstrijdkeukens en netwerk VIP terras. Een zestal genomineerden bereiden  van eigen duurzame seizoens- en streekproducten een driegangen menu voor in eigen keuken. Het menu wordt op het Euro-Toques Nederland Kookpodium afgemaakt en gedemonstreerd. Zij hebben hierbij de volledige vrijheid, het moet gewoon gruwelijk lekker zijn! Omdat Euro-Toques een restaurantvereniging is, zijn daarbij Hospitality en wijn-spijs combinaties van even groot belang. Daarom worden er ook bijpassende dranken geschonken die toegelicht worden door gastheer of gastvrouw.
Chef & gezel werken met eigen ingrediënten uit de streek en van het seizoen. Gezien de beperkte tijd mag je de gerechten voorbereiden in eigen keuken en worden de gerechten in de ETN demokeuken bereid en gepresenteerd, gedemonstreerd en verantwoord naar publiek en jury. Doel is het publiek te tonen hoe er gezond en smaakvol gekookt kan worden met natuurzuivere (H)eerlijke ingrediënten.

De jury

Beoordeling

  • Ambachtelijk koken
  • Gebruik van natuurzuivere (h)eerlijke producten van het seizoen en uit de eigen streek
  • Gezond en gruwelijk lekkere gerechten
  • Uitvoering, presentatie
  • Gebruikte technieken

De Jury

  • Jury voorzitter Euro-Toques Nederland
  • Winnaar ETN  Restaurantprijs 2024 Björn de Waal Het Arsenaal 1309 Doesburg
  • Vertegenwoordiger Le Nouveau Chef
  • Vertegenwoordiger vakmedia Culinaire Saisonnier Edwin Loos

De moderator

  • Yolande Vesters, voorzitter ETN & ETI

De hoofdprijs door Le Nouveau Chef

  • 1e Prijs ; Een goodiebag voor elk teamlid en een cheque van €150 per persoon.
  • Alle deelnemers ontvangen een goodiebag.

Culinaire Saisonnier: Persprijs 2025
Euro-Toques Nederland: De ETN Wisseltrofee & goodiebag voor alle deelnemers & jury, Chef’s &Jury Portraits op website en socials
SVH: Deelnemers rapportage

Indeling werkplek

Indeling werkplek

Uitvoering

Het kookpodium bestaat uit 2 kook units waar 2 teams in 1,5 uur een 3 gangen menu presenteren aan vakjury en publiek. Aan beide zijden van het kookpodium zijn aan de Chef;s Table de plaatsen voor de juryleden zodat zij onafhankelijk van elkaar een oordeel kunnen vormen en het handelen van chef en team nauwgelet kunnen volgen. Ook productverbruik, afval en hygiëne worden meegenomen in de beoordeling. Voor de wedstrijdvloer is een “terras” ingericht met statafels en stoelen.

Wedstrijdleiding

Chef Jouke Piet Drijfhout is al sinds jaar en dag wedstrijdleider en kan de chefs goed en rustig aansturen.

Indeling van de werkplek

Alle apparatuur wordt gesponsord door:………
Er zijn 2 kookunits. Per deelnemer:

  • 2 werkbanken afmeting …..
  • Een combi oven met 2 rekken
  • Een inductiekookplaat met 4 kookzones
  • Een tafelmodelkoelkast.
  • Stopcontacten:

Er is een gezamenlijke wasbak/gootsteen. Backstage is er een spoelkeuken. Verder aanwezig: afvalbakken, schoonmaakartikelen en voedseletiketten (INFO Foodlabels)
Voor algemeen gebruik:

  • 1 diepvrieskast
  • 1 vacumeermachine
  • 1 snijmachine

Keukengereedschap

  • Messen, klein elektrisch gereedschap en kookgerei dienen zelf te worden meegenomen Er mogen per deelnemer drie kleine stekkergereedschappen meegenomen worden.

Jury formulier

EURO-TOQUES NEDERLAND RESTAURANTPRIJS 2025
Naam deelnemer    
Restaurant    
Keuken nr.    
Datum    
Opdracht Notities Criterium Punten Behaald Punten max.
Voorgerecht Textuur         3
Smaak 3
Compositie 3
Gaarheid 3
Creativiteit 3
Drank/Spijs 3
Verantwoording vd chef 3
   
Hoofdgerecht Textuur 3
Smaak 3
Compositie 3
Gaarheid 3
Creativiteit 3
Drank/Spijs 3
Verantwoording vd chef 3
   
Nagerecht Textuur 3
Smaak 3
Compositie 3
Gaarheid 3
Creativiteit 3
Drank / Spijs 3
Verantwoording vd chef 3
   
Algemeen Gebruik vd ingrediënten 3
Waste 3
Algemene indruk 3
Hygiëne 3
Productkennis 3
   
Totaal aantal punten behaald   96

Wedstrijdschema

11.00 – 12.30 uur : teams 1 + 2
12.45 – 14.15 uur : teams 3 + 4
14.30 – 16.00 uur : teams 5 + 6

Je dient je op de wedstrijddag tussen 9.30 uur en 10.00 uur te melden bij de organisatie.
Iedere deelnemer krijgt een herinneringsattentie en een juryrapport. De prijsuitreiking vindt aan het einde van de beursdag plaats bij de ETN wedstrijdarena.
Van alle deelnemers wordt verwacht in correcte (koks)kleding aanwezig te zijn. In alle gevallen waarin deze wedstrijdvoorwaarden niet voorziet, beslist de wedstrijdorganisatie.

9.30 uur Introductie ETN wedstrijdarena
Inrichten van de werkplek
Gelegenheid tot het binnen brengen van de
meegebrachte materialen.
Aanwijzen van de werkplekken
10.30 uur Werkoverleg keuken-bediening in het restaurant
11.00 uur Aanvang van de wedstrijd
11.00 uur Keuken inrichten: vanaf dit moment ieder kwartier start volgende team. Ontvangst jury en gasten in het restaurant. De gastheer/gastvrouw serveert amuse en aperitief aan tafel 11.00 – team 1
11.15 – team 2
11.30 – team 3
11.45 – team 4
12.00 – team 5
12.15 – team 6
11.30 uur Presentatie voorgerecht Team 1
11.45

uur

Presentatie voorgerecht Team 2
12.00 uur Presentatie voorgerecht Team 3
12.15 uur Presentatie voorgerecht Team 4
12.30 uur Presentatie voorgerecht Team 5
12.45 uur Presentatie voorgerecht Team 6
13.00 uur Presentatie hoofdgerecht Team 1
13.15 uur Presentatie hoofdgerecht Team 2
13.30 uur Presentatie hoofdgerecht Team 3
13.45 uur Presentatie hoofdgerecht Team 4
14.00 uur Presentatie hoofdgerecht Team 5
14.15 uur Presentatie hoofdgerecht Team 6
14.30 uur Presentatie dessert . Daarna keuken opruimen. Team 1
14.45 uur Presentatie dessert . Daarna keuken opruimen. Team 2
15.00 uur Presentatie dessert . Daarna keuken opruimen. Team 3
15.15 uur Presentatie dessert . Daarna keuken opruimen. Team 4
15.30 uur Presentatie dessert . Daarna keuken opruimen. Team 5
15.45 uur Presentatie dessert . Daarna keuken opruimen. Team 6
16.00 uur (uiterlijk) Prijsuitreiking
Hanos groothandel
VanDrie Group
VHC Group BV
Le nouveau chef
Gastvrij Rotterdam 2025
Culinaire Saisonnier
Nierstichting Nieren zijn je leven
  • Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
  • Euro-Toques Gastvrijheidsprijs
  • ENTREE Internationale Persprijs
  • Young Chef Award
  • Het Glazen Kalf
  • Minder Zout, Meer Smaak Award
  • Commis van het jaar 2025
  • Plattegrond
  • Wedstrijdinformatie
  • Inschrijfformulier

ETN Gastronomie 2025

  • Introductie
  • Wedstrijden
    • Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
    • Euro-Toques Gastvrijheidsprijs
    • ENTREE Internationale Persprijs
    • Young Chef Award
    • Het Glazen Kalf
    • Minder Zout, Meer Smaak Award
    • Commis van het jaar 2025
  • Inschrijfformulier
  • Wedstrijdinformatie
    • Producten winkel
    • Wedstrijden apparatuur
  • Gastvrij Rotterdam
    • Evenement info
    • Registratie toegang
    • Praktisch informatie
    • Plattegrond

Leden

  • Restaurants
  • Amices Euro-Toques Nederland
  • Cateraars
  • Opleidingen
  • Zorginstellingen
  • Bestuur Het Euro-Toques Nederland
  • Ereleden
  • Ambassadeurs
  • Index (sitemap)

Informatie

  • Over Euro-Toques
  • Euro-Toques Internationaal
  • Code van Eer
  • Doelstellingen
  • Partners
  • Preferred Business Partners
  • Winnaars van de Euro-Toques Nederland Restaurantprijs
  • Gezonde recepten voor kinderen

Contact

  • Contact
  • Lid worden?
  • Vacatures

Onze nieuwsbrief

Er zijn veel mooie ontwikkelingen in het topsegment van restaurants. Elke maand versturen wij onze nieuwsbrief vol met mooie verhalen.

Uw e-mailadres

© Euro-Toques | Privacy - AVG | Build by Webtail
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Youtube
Scroll naar bovenzijde