De Drommedaar Restaurant

Vermeldingen Gidsen

Creativiteit en kwaliteit. Op het bord en in het glas. In combinatie met aandacht, passie en liefde. Natuurlijk met respect voor het product en het seizoen. Dat is De Drommedaar.

Adres: Hoofdstraat 16a, 7811 EP in Emmen
Telefoon: 0591 572888
E-mailadres: reserveringen@drommedaar.nl
Website: https://www.drommedaar.nl
Eigenaar: Wouter van Liere
Chefkok: Jesse Vinke

Nieuws over De Drommedaar Restaurant

Euro-Toques Nederland verwelkomt nieuw lid restaurant De Drommedaar in Emmen van Wouter van Liere.

Door Yolande Vesters, Euro-Toques Nederland.

Emmen verbouw de Drommedaar - Koenen Bouw Emmen

Vandaag bezocht het team van Euro-Toques Nederland restaurant De Drommedaar in Emmen van Wouter van Liere. Midden in het centrum, aan de ingang van het oude dierenpark Emmen ( inmiddels verhuisd naar buiten de stad) ligt deze statige voormalige directie-woning waar nu restaurant De Drommedaar in is gevestigd. Een plaats om te ontmoeten, lunchen, roosten, proeven, dineren, feesten. Het gebouw biedt onderdak aan de brasserie, een kamer met uitzicht op de Hoofdstraat én op de schitterende binnentuin, met aan de andere zijde het restaurant met uitzicht op de binnentuin. Het restaurant is informeel en stijlvol ingericht. De keukenbrigade kookt modern Frans met een Aziatische touch. Er wordt louter gewerkt met duurzame en verse ingrediënten uit het seizoen en waar mogelijk uit de regio. Alles wordt geserveerd door maitre-sommelier Robert Warmolts en zijn enthousiaste team.

Vandaag is dat anders: wij worden ontvangen door Wouter van Liere die ons enthousiast vertelt over de geschiedenis van De Drommedaar ( waar hij ooit zijn culinaire avontuur begon als afwashulp) , en de vliegende start van het restaurant dat al na tweeënhalf een vermelding in de Michelin Guide verkreeg met twee bestekjes.

Wouter en zijn team kunnen zich geheel vinden in het Euro-Toques Nederland gedachtengoed en de Code van Eer: zij zijn voorstander van gezonde, ambachtelijk bereide voeding met natuurzuivere producten van goede kwaliteit, zonder kunstmatige additieven. Er wordt met seizoensgebonden producten gewerkt teneinde de natuurlijke cycli te respecteren en authentieke smaken te garanderen.

De chef verrast ons met een gerechtje van op lage temperatuur gerookte schol met een schiftdressing van karnemelk en bieslook. Daarbij een crème van hangop, een krokantje van brickdeeg, kaviaar van forel en Oost-Indische kers uit eigen kruidentuin. Voortreffelijke smaken, goed bereid, mooie presentatie. Hierbij wordt een glas Eidosela Albarino Rías Baixas 2020 geschonken. Deze bekroonde wijn is strogeel met groene reflecties in het glas. Wat direct opvalt is het levendige en uitgebalanceerde wijnsteenzuur wat de wijn frisheid geeft. Intense aroma’s van perzik, abrikoos, kruiden en citroen. De zoute toets leidt de lange afdronk in, een perfecte begeleider van vis.

Vervolgens wordt een runderbavette van het Simmentaler rund geserveerd. Goed op smaak en met een mooie cuisson. Daarbij een jus van rode biet, gepofte rode biet een couscous van broccoli en een aardappelgratin.

Bij zoveel smaak hoort vanzelfsprekend een rode wijn. Sommelier Robert heeft hier een een Biberius Bodegas Comenge Ribera del Duero bij bedacht, 100% tempranillo, 5 maanden op gebruikt Frans eikenhout gelegen. Een diep gekleurde wijn met kersenrode kleur. In de geur aroma’s van vanille met een zacht fruitige ondertoon. Mondvullend en romig van afdronk. Opnieuw een goede keuze waardoor wijn en spijs elkaar versterken..

Kortom: bij restaurant De Drommedaar in Emmen wordt uitstekend ambachtelijk gekookt met mooie producten volgens de seizoenen. Hiermee passen zij uitstekend bij de principes van Euro-Toques Nederland. Wouter en brigade, welkom bij onze vereniging!

05-08-2021.