http://www.euro-toques.nl

Video: voorproefje zoutbewust diner Nierstichting: chef-kok en ambassadeur Nierstichting biedt zoutbewuste dinerbox aan staatssecretaris Blokhuis

Nierstichting wil een toekomst waarin iedereen zoutbewust kán eten. Als voorproefje op het zoutbewuste diner voor stakeholders in Nieuwspoort vanavond bood Chef-kok Ferry van Houten, ambassadeur van de Nierstichting en eigenaar van restaurant het Bosch in Amsterdam staatssecretaris Blokhuis een zoutbewuste dinerbox aan. Hij ging ook met hem het gesprek aan over het belang van minder zout, suiker en ongezond vet in producten in de supermarkt. 

Blokhuis vindt dat er veel meer moet worden gedaan dan er nu gebeurt: “In het komende kabinet moeten er ambitieuzere plannen komen op het gebied van minder zout, suiker en ongezond vet. Het is een heel belangrijke opgave. Daar mag je mij aan houden, maar ook de industrie.” 

Belang minder zout
Twee miljoen mensen in Nederland hebben chronische nierschade. Teveel zout is slecht voor je nieren.

De Nierstichting zet zich in voor een gezonde zoutbewuste voedingsomgeving. Binnen de horeca samen met haar ambassadeurs en partners van de jaarlijkse Nierstichting Restaurant Driedaagse. Samen met een aantal koksopleiding met een module minder zout koken. Samen met andere gezondheidsfondsen verenigd in Alliantie Voeding voor de Gezonde Generatie via lobby voor een maatschappij waarin gezond eten en drinken de standaard is. Te beginnen bij de jeugd.


#minderzout#minderzoutsuikervet#tijdvoorgezondevoeding
https://twitter.com/Nierstichting?ref_src=twsrc%5Egoogle%7Ctwcamp%5Eserp%7Ctwgr%5Eauthor