http://www.euro-toques.nl

John Stoffers van restaurant First in Zeist brengt een ode aan de kweektarbot.

De afgelopen jaren is de kwaliteit van kweektarbot enorm verbeterd. Inmiddels kunnen wij beschikken over prachtige kweektarbot die in smaak en structuur nauwelijks onderdoet voor wilde tarbot. Dat zijn positieve berichten in een tijd waarin de aanvoer van versgevangen duurdere (plat)vissen zoals tarbot door diverse oorzaken regelmatig stagneert. Denk hierbij aan vangstbeperkingen of hoge brandstofkosten waardoor vissersboten niet meer uitvaren. Ondanks dat wij niets liever willen dan wilde (plat)vis leveren, zien wij voor de toekomst een steeds grotere rol voor kweekvis, mits op een verantwoorde manier gekweekt.

Stevig vlees en pure smaak

Het is daarom des te fijner dat we - naast wilde tarbot - kunnen beschikken over kweektarbot met mooi stevig vlees en een pure smaak die niet gronderig is. Niet alleen chef John Stoffers van restaurant First in Zeist is fan, ook veel andere klanten (in het topsegment) werken inmiddels graag met onze kweektarbot. De smaak is vergelijkbaar met wilde tarbot, de maatvoering is constant en hij is aanzienlijk goedkoper dan wilde tarbot. Deze kweektarbot kunnen we zoals je van ons gewend bent leveren in alle sorteringen van klein naar groot, heel of in filets. Lees meer...