http://www.euro-toques.nl

Unieke dubbelverkiezing Aspergewijn 2018

De Goudse wijnimporteur Antoine van Esch van TIRE BOUCHON heeft met zijn inzending voor de verkiezing Aspergewijn 2018 de juiste keuze gemaakt. De door hem geïmporteerde MULLER THURGAU 2017 van Weingut August Ziegler uit Pfalz (Duitsland) heeft tot twee keer toe na een blindproeverij de titel ASPERGEWIJN 2018 in de wacht gesleept.

Uniek dit jaar is wel dat dezelfde wijn eerst in een proeverij georganiseerd door de Vereniging van Vinologen Nederland als beste aspergebegeleider werd verkozen en dat de dag daarna het Brabants Asperge Genootschap dezelfde Muller Thurgau opnieuw als beste wijn in 2018 voor bij asperges verkoos. Voor is het eerst in de geschiedenis van de verkiezing ‘Aspergewijn van het jaar’ dat er ‘EEN DUBBEL’ plaats vindt.  Een unieke gebeurtenis.

“Antoine, jij huilt niet met de wolven mee, maar zoekt wijnen die jij mooi en goed vindt. Dat maakt het extra leuk om jou deze oorkonde uit te mogen reiken”. (secr. VVN Migchel Dirksen)

“Antoine, wij van het Brabants Asperge Genootschap vinden het bijzonder leuk dat tijdens ons 25-jarig bestaan zo’n mooie wijn, zo overtuigend de verkiezing Aspergewijn van het jaar 2018 heeft gewonnen”. (Bestuurslid BAG: Jan van Moosdijk)

De uitreiking van de oorkonde door het Brabants Asperge genootschap vond zaterdag 3 maart jl. plaats in restaurant “De Rooise Boerderij”te Sint-Oederode. Terwijl een dag eerder de uitreiking door de Vereniging van Vinologen Nederland plaats vond in Restaurant Akkeroord van Martin en Marlotte Baas. Deze uitreiking bezegeld met een heerlijk glas Charles Ellner Carte Blanche Champagne, werd gevolgd door een uitzonderlijk mooie drie-gangen lunch waarbij Antoine van Esch zijn voorliefde voor Duitse wijnen liet gelden. Naast de winnende Muller Thurgau 2017 van Weingut August Ziegler bij een voorgerecht van gerookte zalm en asperges, werd een uitzonderlijke Dornfelder 2005 van Weingut Deutzerhof bij gegrilde asperges, filet en sukade van kalfsvlees met een Morille-truffelsaus geserveerd. Om af te sluiten met nog een wijn van Weingut August Ziegler bij het dessert van chocolade mousse, passievruchten mousse en mango-verse gember-sorbet: Rivaner Trockenbeerenauslese 2010.

Het proefpanel van Tire Bouchon  (Antoine van Esch in het midden)met afvaardiging van VVN en Euro-Toques Nederland

Marlotte en Martin Baas (eigenaren van Restaurant Akkeroord) met de winnende Aspergewijn 2018: Muller Thurgau 2017 Weingut August Ziegler uit de Pfalz/Duitsland.

Jan van Moosdijk, bestuurslid BAG en eigenaar van Restaurant “De Rooise Boerderij” met de winnende importeur Antoine van Esch van Tire Bouchon uit Gouda