http://www.euro-toques.nl

Terugblik naar het Euro-Toques Nederland Jaarevent 2021

4 Oktober was het dan eindelijk zover: het Euro-Toques Nederland Jaarevent kon weer plaatsvinden. Het evenement vond plaats bij Ingenhousz Breda waar chefs David van der Gevel en Paul Kool zich bijzonder hebben ingespannen het de gasten naar hun zin te maken. Om 12.00 uur werd het evenement afgetrapt met een informele lunch en een social talk, eindelijk weer eens met je collega’s sparren over de afgelopen Corona-periode, maar vooral over de toekomst.

Daarna was het tijd voor de Algemene Ledenvergadering in de kapel. Zoals bekend namen Ted Janssen en Daam Scharloo afscheid om verjonging binnen het bestuur te realiseren.

Het bestuur heeft unaniem Yolande Vesters voorgedragen als opvolger van voorzitter Ted Janssen en de leden hebben vervolgens met hun keuze deze voordracht bevestigd. 

 


 

 

Vervolgens werd Euro-Toques Nederland ambassadeur Huub Oudshoorn benoemd tot ere lid vanwege zijn inzet en vele verdiensten voor de vereniging. 

 

 

Van ere lid Daam Scharloo, die al vanaf de oprichting in 1986 lid was van Euro-Toques en binnen het bestuur verantwoordelijk was voor het leden contact en de leden toetsing werd gepast afscheid genomen. Vanzelfsprekend blijft Daam bij de inauguraties betrokken als Sabreur van de Confrerie du Sabre d’Or.

 


Tijdens de ALV was er een masterclass Wild in de theaterzaal verzorgd door HANOS Nederland o.l.v. culinair adviseur Steef Haarsma. Naast interessante uiteenzettingen over wild werd er ook nog genoten van kleine gerechtjes van Steef.

 


Na alle emoties tijdens een zeer geslaagde Algemene Leden Vergadering was het tijd Ingenhousz Breda officieel te inaugureren tot lid van Euro-Toques. Dit keer wel in een hele bijzondere setting: alle mede Euro-Toques Nederland chefs waren hierbij aanwezig. Na de inauguratie en het sabreren werd deze feestelijke aangelegenheid gevierd met een mooie champagne van Salentein.

De dag werd vervolgd met een bezoek aan de Euro- Toques Nederland Partner markt. In de kloostertuin van Ingenhousz was een ware markt gerealiseerd met sfeervolle marktkraampjes waardoor de partners hun product op uitstekende manier konden presenteren. Onder het genot van een drankje was er ruimte voor een goed gesprek, veel informatie en vaak ook proeven van het product. Een bijzondere markt waardoor leden en partners nog meer tot elkaar gekomen zijn.

 


Vervolgens werd de dag afgesloten met het Euro-Toques Nederland Jaardiner wat verzorgd werd door chefs David van der Gevel, Paul Kool en hun brigade. Een mooi viergangen menu met bijpassende wijnen door de gastheren en -vrouwen uitgeserveerd en van uitleg voorzien. Dit diner werd o.a.gesponsord door HANOS Nederland, Carl Siegert en de Van Drie Groep.

Tijdens het diner werd de Keltum Restaurant prijs 2021 uitgereikt aan restaurant DenC Amsterdam van John Dik en Emmalou Cunningham. Tevens werd door Ted Janssen aangekondigd dat er voor het komende Jaarevent een nieuwe prijs gaat komen. Daarvoor kan ieder Euro-Toques Nederland restaurant zich aanmelden. Hierover horen jullie snel meer. De gehele avond werd muzikaal begeleidt door @Crossroads Boxmeer. Het feest duurde tot in de kleine uurtjes waarna door een groot aantal leden overnacht werd in de stijlvolle kamers van Ingenhousz.

Kortom, een bijzonder geslaagd Event! Tot in 2022!