http://www.euro-toques.nl

Spui76 swingt!

Gemeente Bunschoten-Spakenburg is de trotse host van Restaurant Spui76. Er is dan ook succesvol geconstateerd dat er binnen een mum van tijd een ijzersterk resultaat is neergezet. De beste van de provincie Utrecht, diverse awards, waardevolle vermeldingen in de restaurantgidsen en gedragen via de pers- en sociale mediakanalen. Spui76 doet er toe! Goed, de inauguratie van Euro-Toques Nederland is succesvol achter de rug maar een kleine beleving van deze zaak mag nog even worden toegelicht…

 Een uitnodigend gevoel bij binnenkomst, hier ervaar je een  warm welkom. In deze moderne, stijlvolle zaak staan direct  alle zintuigen op scherp om oprecht genieten te mogen  ervaren. De bediening is om door een 'ringetje' te halen, zo  weggelopen van het modellenbureau om 'de credits van het
 mooi zijn' overigens geheel aan de keuken over te laten. Hier  geen sprake van kapsones, geen enkele gastro-arrogantie,

dit team is absoluut een visitekaartje voor horeca-minnend Nederland.
De casting van 'de looks' worden overigens finaal ingehaald door intellect, kennis, pure passie en enthousiasme.

Eveneens debet aan deze begrippen is Denis Nijp, eigenaar en chef. Denis is de rust zelve, de zaak is brand-en-brandschoon en het succes schuilt 'm in de constante factor -qua niveau- waarop hij weet te presteren. Deze loyale vakman, trouw aan lokale producenten en dito producten koopt en kookt alleen het allerbeste voor zijn gasten. Mag duidelijk zijn dat de locatie de voorliefde voor vis heeft bepaald. Lokale leveranciers voor paling, schaal- en schelpdieren en verse MSC seizoenvis uit de Noordzee. Kwaliteitsvlees zoals ribeye, sukade, kalf, boerderij eend, eendenlever, iedere culinaire smulpaap komt aan zijn trekken. Groenten zijn hier overigens letterlijk niet vergeten, ook die doen er wel degelijk toe! 

Denis en zijn team hebben een uiterst gastvrij gevoel geboden en met de gerechtjes werkelijk een visitekaartje afgegeven. Mini gerechten van zijn signatuur op culinair niveau. 
De kleine delicate steak tartaar van het Gasconne rund had een 'hoog-op-smaak' beleving, prettig met het bescheiden zuurtje, de geraffineerde truffelmayo als goede begeleider, het zuurdesem krokantje is er prima bij. De kreeftenbisque met zoetwater gamba was overweldigend (hemels!) lekker én het absolute bewijs van gedegen kennis en ervaring vanuit de klassieke school. Prachtige geconcentreerde smaak. 

De gegrilde groene asperges hadden uitstekend hun 'tattoo' ontvangen op de grilplaat en deze hadden op het bord voorgoed vriendjes gemaakt met de pancetta en zomertruffel. Voortreffelijk zomers! De grilsmaak van de bijtgare asperges in combinatie met deze ingrediënten is top. 
De gerechten waren dusdanig goed gekozen dat een ieders nieuwsgierigheid serieus is gewekt om het bezoek aan Spui76 niet te lang uit te stellen!!!

Spuistraat 76 - 3752 AK Spakenburg
033-3035276 - Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. - www.spui76.nl