http://www.euro-toques.nl

Revolutionaire pluimveehouderij levert het eerste klimaat neutraal ei

Kipster is de meest revolutionaire, dier-, mens- en milieuvriendelijke kippenboerderij ter wereld! De boerderij zit vol innovaties op het gebied van dierenwelzijn en fijnstofreductie en zorgt voor een minimale milieubelasting, door voer van reststromen en het opwekken van energie. De consumentenprijs ligt onder het prijsniveau van biologisch en de boer ontvangt een eerlijke prijs voor het ei.

De onderneming heeft onlangs de 'Rabobank Duurzame Innovatie Award 2018' gewonnen. De jury prijst de toekomstvisie op de productie van dierlijke eiwitten. En de goed uitgewerkte visie over hoe eieren circulair kunnen worden geproduceerd, op een maximaal diervriendelijke manier. De jury waardeert de keten brede betrokkenheid, die geleid heeft tot samenwerking met belangrijke partners. Onderscheidend vond de jury de circulaire en integrale aanpak, waarbij de natuurlijke omgeving van dieren onbetwist centraal staat, emissies uit de stal zijn geminimaliseerd en regionale voedselreststromen worden benut. 
Krijg een prachtige indruk van dit bijzondere bedrijf op www.kipster.nl tevens van harte welkom voor een bezoekje op de kippenfarm, dagelijks vanaf 10.00 uur tot zonsondergang.