http://www.euro-toques.nl

Restaurant Johannes Amsterdam Nieuwste lid Euro-Toques Nederland

 

 

Een meer dan trotse chef/eigenaar Martijn Hendrikse van restaurant Johannes op de Keizersgracht in Amsterdam glunderde van het eerste tot het laatste moment van deze bijzondere dag. Op het zonovergoten terras druppelden de genodigden toe en werden direct voorzien van een keur van hapjes en drankjes waaronder de Auxerrois van het Nederlandse wijngoed Thorn. Het beloofde al meteen een bijzondere dag te worden. 

 

Na een korte speech van Euro-Toques Nederland voorzitter Ted Janssen onthulde hij samen met de chef het zo felbegeerde gevelschildje van Euro-Toques waarmee ook Johannes is toegetreden tot deze grootste restaurantvereniging van Nederland.

Natuurlijk volgde het traditionele sabreren onder leiding van Sabreur Daam Scharloo waarna vader Hendrikse aan de zijde van zijn zoon werd ingehuldigd als volwaardig lid van de Confrérie du Sabre d’Or.

Restaurant Johannes beschikt over een heuse luxe sloep waarmee gasten romantische rondvaarten kunnen maken over de Amsterdamse grachten. Hiervoor zijn er verschillende arrangementen bij Johannes zodat men aan boord ook kan genieten van de geweldige gerechten en wijnen van het restaurant. Zodoende werden wij aan boord van de sloep gevraagd en had Martijn nog een luxe salonsloep geregeld om iedereen mee te kunnen nemen. Een plezante rondvaart door, nog steeds, een van de mooiste steden van de wereld. Super geregeld Martijn!

Eenmaal terug aan wal namen we plaats aan tafel waar het team van Johannes ons trakteerde op een werkelijk subliem diner met voornamelijk regionale producten, aangevuld met allerlei delicatessen uit de rest van de wereld.

 

Uit handen van de bestuursleden van ET kreeg Martijn een fraai assortiment olijfolie van Valderrama, een gepersonaliseerd en zoals altijd perfect passend koksvest van Le Nouveau Chef, hét boekje over olijfolie dat iedereen gelezen moet hebben van SaborPuro en een zalig proefpakket van Le Grand Noir wijnen.

 

Dit was een inauguratie zoals er maar weinig zijn. Bedankt Martijn en jouw fantastischteam!

PR: Euro-Toques Frans van Meeuwen PassionHI