http://www.euro-toques.nl

Nieuwsflits juni 2019

Gevraagd!

"Chefs Voor Goede Vis"

De zee is een enorme bron van culinaire inspiratie maar staat onder grote druk. Overbevissing, vervuiling en slecht beleid zorgen voor veel problemen in de visserij. Toch is er hoop. Als we in de toekomst nog willen genieten van wat de oceaan ons brengt moeten we nu in actie komen. Daarom is de Good Fish Foundation een initiatief gestart om de horeca te motiveren te koken met duurzame vis. Want dat kan heel goed! Op 8 juni is het World Oceans Day. Op deze dag maken Chefs voor Goede Vis een gerecht met met goede vis. Hiermee laten zij aan iedereen zien stil te staan bij de toekomst van de oceaan. De Good Fish Foundation roept alle chefs in Nederland op om zich in te zetten voor de zee en te koken met goede vis! Een aantal topchefs heeft zich al aangesloten.

Word ook Chef Voor Goede Vis! 
 

Wat Doen Chefs Voor Goede Vis?

Chefs voor Goede Vis strijden samen voor gezonde oceanen. Zij letten goed op de herkomst en de vangsttechniek van de vis die zij bereiden. Ze zijn hiervoor afhankelijk van de informatie van visleveranciers. Niet altijd is deze informatie volledig of correct. Daarom werken Chefs voor Goede Vis samen met de Good Fish Foundation zodat zij samen met hun visleverancier een goede keus maken. De Good Fish Foundation heeft de VISwijzer in het leven geroepen. Hierin zijn alle, in Nederland verkrijgbare vissoorten, beoordeeld op duurzaamheid. Zo kan iedereen de juiste keus maken. 

Op dit moment zetten al meer dan 500 chefs en restaurants zich in voor goede vis. Waaronder Soenil Bahadoer, Marcel van Lier en restaurant La Residence in Rhenen. Wil jij ook meedoen met Chefs voor Goede Vis zet dan op 8 juni goede vis op de kaart!

Samen gaan we voor gezonde oceanen!
 

Klik HIER ... voor de nieuwsbrief

-

Klik HIER... voor deelname