http://www.euro-toques.nl

Nieuwsbrief 4 - 2022


20 Juni vond het Euro-Toques Nederland Jaarevent 2022 plaats bij Kasteel Kerckebosch in Zeist.
In deze monumentale omgeving kwamen gelijkgestemde chefs en partners samen om de dag te beleven. Na een ongedwongen netwerklunch werd deelgenomen aan de Algemene Leden Vergadering of aan de parallel masterclass Regio Rund verzorgd door de culinair adviseurs van HANOS/Van der Zee. Het nieuwe beleidsplan gepresenteerd door voorzitter Yolande Vesters en de aangepaste Statuten van de Vereniging Euro-Toques Nederland gepresenteerd door penningmeester Rob Coppens werden unaniem positief ontvangen en aangenomen. Euro-Toques Nederland is inmiddels gegroeid naar de grootste restaurantorganisatie van Nederland met zo’n 200 leden en partners. Zij allen onderschrijven de Euro-Toques Nederland filosofie waar het draait om de speerpunten: ambacht – kwaliteit – (h)eerlijk voedsel – streek en seizoengebonden producten -  duurzaam handelen.

Vervolgens vond de feestelijke inauguratie van Kasteel Kerckebosch plaats. Hans van Triest heeft inmiddels een indrukwekkende carrière achter zich en is sinds  december 2014 samen met partner Cynthia Schell chef patron van dit intieme kasteel gelegen in de bosrijke omgeving van de Utrechtse Heuvelrug. Zij hebben De Grand Dame van Zeist met veel liefde en inspanning een geweldige facelift gegeven. Een culinaire toplocatie voor lunch, diner of een hotelovernachting. En natuurlijk volgens het Euro-Toques Nederland gedachtengoed: ambachtelijk – puur – kwaliteit en (h)eerlijk voedsel. Naast de vele chefs en partners was speciaal voor deze gelegenheid goede vriend Alain Caron. De stemming zat er goed in en de Champagne werd rijkelijk geschonken.

Tijdens de Partnermarkt alweer een bijzonder moment: Kees Bruins van STRRN Magazine en voorzitter ETN Yolande Vesters tekenden een samenwerkingsovereenkomst waarbij beide partijen afspreken elkaar te promoten via alle communicatiekanalen en social media. Euro-Toques Nederland krijgt zijn eigen katern in STRRN Magazine waarin de consument het wel en wee van de chefs , de partners en hun restaurants kan volgen.

Het aansluitende 6 hands 8 gangen diner, verzorgd door Hans van Triest en zijn brigade, chef Jozua Jaring van Ratatouille Food & Wine * Haarlem en Grégory Nicole van Le Nord in Bilthoven was een daverend succes waar nog lang over nagesproken zal worden. Tijdens dit diner werd oud-voorzitter Ted Janssen benoemd tot ere-voorzitter en werden de finalisten van de Euro-Toques Nederland Cookware Company Restaurantprijs 2022, waarvan de finale zich 19 september afspeelt tijdens Gastvrij Rotterdam, bekendgemaakt. Tijdens deze wedstrijd tonen de finalisten hun interpretatie van koken volgens de Code van Eer. Het belooft een enerverende wedstrijd te gaan worden!

Tijdens de Beurs Gastvrij Rotterdam vinden ook de wedstrijden “Euro-Toques Nederland Young Chef Award 2022, “Koken met Wild”, en “Het Glazen Kalf” plaats. Lees hierover meer in deze Nieuwsbrief en mooier nog: geef je op als deelnemer. 

Lees meer: