http://www.euro-toques.nl

Nieuwsbrief 3 - 2021

 

LEES MEER... IN ONZE NIEUWSBRIEF

 
Euro-Toques Nederland start nieuw project:
Euro-Toques Nederland Chefs for Kids: gezonde recepten voor kinderen.

Al geruime tijd proberen wij als Euro-Toques Nederland in samenwerking met Gastronomisch Gilde en Dutch Cuisine voet aan de grond te krijgen om de broodnodige preventieve smaaklessen op basisscholen ingevoerd te krijgen.

Gezonde voeding is een essentieel onderdeel van een gezonde leefstijl. Kennis van gezonde voedingsstoffen en bereiden van gezonde voeding in strijd tegen welvaartsziekten als obesitas, diabetes, hart- en vaatziekten etc.. Deze voedingseducatie sluit naadloos aan bij de doelstellingen van The Green Deal van het Europese Parlement. De uitvoering en methodiek van de Stichting Smaakcentrum passen volledig bij de Farm to Fork (F2F) strategie van het European Food Forum (EFF) en de Code van Eer van Euro-Toques Nederland en Euro-Toques Internationaal. Een breed begrip behoeft een brede samenwerking tussen Stichting Landelijk Smaakcentrum en de diverse culinaire samenwerkingsverbanden als Euro-Toques Nedreland, Gastronomisch Gilde en Dutch Cuisine. In aanloop naar deze samenwerking zijn wij een project gestart met het zo breed mogelijk verspreiden van gezonde recepten voor kinderen.

Yolande zal alle leden benaderen met het verzoek een toegankelijk gezond recept voor kinderen te maken incl. foto van het gerecht en foto van de chef. Zie hieronder een voorbeeld van de uitvoering.