http://www.euro-toques.nl

Nieuwsbrief 10 - 2021

Welkom bij onze Euro-Toques Nederland Nieuwsbrief November 2021

Zoals jullie inmiddels weten werd ik, Yolande Vesters, tijdens de Algemene Leden Vergadering 4 oktober 2021 door het gehele bestuur unaniem voorgedragen als opvolger van de aftredende voorzitter Ted Janssen. Vervolgens werd ook door de aanwezige leden met overgrote meerderheid gestemd voor Yolande. In verband met een aantal lopende zaken en de overdracht van de werkzaamheden is er gekozen voor een overgangsperiode waarbij Ted per 1 januari 2022 het stokje definitief zal overdragen. 
Wie is nu eigenlijk Yolande Vesters? Vanaf het moment dat ik man Jos leerde kennen hebben wij een passie voor de Horeca ontwikkeld. Lan
ge tijd als gast en amateur kok  om dan in 2012 mijn eigen restaurant ’t Molenhuys te beginnen. Al binnen 2 jaar stonden wij als finalist van de Rieslingweeks ( Wines of Germany) op het podium van de Amsterdam Arena. Daarna  werd t Molenhuys opgenomen in de Gault&Millau gids (13 punten), De Lekker 500, Grootspraak (maar liefst 5 druiventrosjes). In 2019 werd ’t Molenhuys door proefschrift Restaurants van Jan van Lissum gekozen tot beste Prijs Plezier Restaurant van het jaar. In de culinaire rubriek Lekker van De Gelderlander (DMG Media) scoorde ’t Molenhuys een 9 en ook Pieter Nijdam (De Telegraaf) sprak lovende woorden. Dat alles als autodidact vanuit een grote liefde voor het vak, want oorspronkelijk heb ik 15 jaar mijn eigen praktijken in Rijkevoort en Mill gehad als logopedist en was ik wederom 15 jaar directeur van ons eigen meubelbedrijf (productie Polen, verkoop heel Europa en daarbuiten). Begrippen als communicatie, organisatie en bestuurlijke vaardigheden zijn mij op het lijf geschreven. 

Als voorzitter van Euro-Toques Nederland wil ik mij gaan richten op uitbreiding van naamsbekendheid van onze vereniging en zijn leden vooral richting de consument. De consument moet weten wat ons gedachtengoed inhoudt en waarom goede en duurzame voeding zo belangrijk is voor de toekomst. Het is belangrijk dat we dat met z’n allen gaan uitdragen. Samen staan we sterk. We gaan ons richten op nieuwe projecten om de Euro-Toques Nederland restaurants in the spotlights te zetten: Dit willen we bereiken met de organisatie van een eigen Euro-Toques Restaurantweek, het organiseren van four hand diners, uitwisseling van personeel onderling of het eten bij collega’s waardoor we ons in onze boodschap gesterkt voelen. Verder willen we ook meer wedstrijden en masterclasses gaan organiseren met Euro-Toques waardige producten om zo geïnspireerd te raken. In de volgende Nieuwsbrief volgt een enquête waarin jullie je wensen kenbaar kunt maken. We gaan ervoor!!

     Yolande Vesters
     Voorzitter, PR &  Communicatie Euro-Toques Nederland
     Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
     tel. 0622278363


Lees meer....