http://www.euro-toques.nl

Nieuws Europese Commissie

EBAE Award Ceremony 14 november 2018, Wenen (Oostenrijk)

Het grote moment voor de European Business Awards for the Environment nadert: de Awards Ceremony, waar de meest indrukwekkende eco-innovatieve cases van het Europese bedrijfsleven zijn beoordeeld.  Deze prestigieuze prijs is bedoeld voor bedrijven die innovatie, competitie en duurzaamheid op een succesvolle manier combineren. Het Nederlandse bedrijf Eosta, importeur en afzetbedrijf van biologische groenten en fruit, is finalist in de European Business Awards for the Environment (EBAE)

Er zullen prijzen toegekend worden in zes categorieën zoals management en productontwikkeling. Eosta is finalist in de categorie 'Samenwerking met Ontwikkelingslanden', waarbij het gaat om bedrijfsmatige samenwerking. Eosta werkt met honderden telers en leveranciers in vijf continenten. Via het transparantiesysteem Nature & More en de True Cost of Food campagne biedt Eosta inzicht in de duurzaamheidsprestaties van deze telers met als doel om consumenten een bewuste keuze te bieden en voor telers een goede prijs te realiseren.

Eosta won dit jaar al drie duurzaamheidsprijzen en directeur Volkert Engelsman werd in 2017 verkozen tot meest duurzame Nederlander. Met name de True Cost of Foodcampagne en de plasticbesparende verpakkingsinnovatie Natural Brandingkrijgen veel waardering. De winst van de Koning Willem 1 Plaquette voor Duurzaam Ondernemerschap leidde tot de nominatie voor de EBAE. 


 

Meer informatie over de EBAE op de site van de Europese Commissie: www.ec.europa.eu