http://www.euro-toques.nl

Meesterkok Gerrit Greveling overleden

In Memoriam Gerrit Greveling (1959 – 2019)

Tot ons aller ongeloof namen wij kennis van het plotselinge overlijden van Gerrit Greveling op woensdag 11 december jongstleden. Gerrit die jarenlang werkzaam is geweest in het twee Michelin sterren restaurant De Bokkedoorns, zwaaide van 1992 tot 2013 de scepter in het Bossche restaurant Chalet Royal. In 1998 werd onder zijn bezielende leiding een Michelin ster toegekend, hetgeen een terechte erkenning was voor zijn vakmanschap. Gerrit was niet alleen een goede chef-kok maar hij kookte ook volgens de Code van Eer en gebruikte bij voorkeur regionale en seizoen gebonden producten.

Alhoewel geboren in Vriezenveen was Gerrit uiteindelijk een Bosschenaar in hart en nieren.

En dat kwam vaak tot uiting in zijn humor en wijze van spreken. Als hij het niet met je eens was of hij wilde een leerling iets uitleggen dan deed hij dat met een steeds zachtere stem, zodat iedereen heel aandachtig ging luisteren. Vervolgens kon hij met een bulderende lach het onderwerp met een kwinkslag afsluiten.

Gerrit had meerdere talenten, hij was een goede wijnkenner, goed ondernemer en jarenlang voorzitter van de Alliance Gastronomique en sinds januari 2019 president van het Gastronomisch Gilde.

Een groot vakman, maar vooral een groot en aimabel mens is, veel te vroeg van ons heen gegaan.

Wij wensen zijn vrouw Corry, de kinderen en kleinkinderen en overige nabestaanden veel sterkte in het verwerken van dit grote verlies. 

Het bestuur van Euro-Toques Nederland.