http://www.euro-toques.nl

NAYOLIE VAN KELVIN LIN, AZIATISCHE PAREL VAN EURO-TOQUES IN VOORSCHOTEN

Dinsdag 1 mei was het eindelijk zover: Kelvin Lin is met zijn restaurant Nayolie officieel Euro-Toquer geworden! Wat een aanwinst voor de vereniging! En wat een aanwinst voor Voorschoten, aldus de locoburgemeester Nanning Mol, die zijn collega de burgemeester mevrouw Bouvy-Koene verving, die daags ervoor onfortuinlijk was gevallen en haar pols had gebroken. Letterlijk een geluk bij een ongeluk, want nu kon hij dit feestje meegenieten.

Onthulling van het schild met van links naar rechts Gerard Walters (bestuurslid ETN), Kelvin Lin en Nanning Mol (locoburgemeester Voorschoten).

Er werden mooie woorden gesproken, er werd (natuurlijk!) champagne gesabreerd en geproost en er werd vooral heerlijk gegeten. Wat een smaaksensatie! Kelvin Lin mag met recht een culinair tovenaar genoemd worden. Mét een enorme kennis van zijn vak. Alle creaties, want zo noem ik de gerechtjes die hij ons voorschotelde, zijn goed overdacht en kritisch geproefd door hem zelf, en zijn moeder, van wie hij het vak onder andere leerde.

Hoewel Kelvin in Nederland is geboren heeft hij een onmiskenbaar Aziatische achtergrond, en hij heeft er zelfs een aantal jaren gewoond om de Aziatische keuken nóg beter in zijn vingers te krijgen. Nu werkt hij met ‘modern Aziatische’ smaken, texturen en structuren, en ik kan uit ervaring zeggen dat het culinaire verwennerijen zijn.

“Ik werk alleen maar met de allerbeste producten” legt hij uit, “ik doe dat niet om hoog van de toren te blazen of om op te scheppen, maar goede en eerlijke producten zijn gewoon de allerbelangrijkste ingrediënten voor een mooi gerecht! Dat is ook waarom ik graag tot Euro-Toques wilde toetreden. In de Code van Eer is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek- en seizoensgebonden producten. Nou geef ik eerlijk toe dat het met mijn Aziatische roots niet mogelijk is om de blauw vin tonijn uit de Noordzee te vissen. De vis die ik gebruik is dus niet lokaal, maar ik let wel heel goed op of het een duurzame vangst is. Daarnaast gebruik ik ook het hele dier, van kop tot staart, en maak ik geen gebruik van kunstmatige toevoegingsmiddelen. Wat dat betreft heb ik een grote klik met Euro-Toques!”

En wat zijn wij blij met die klik!

Van links naar rechts Daam Scharloo (sabreur en bestuurslid ETN), Gerard Walters (bestuurslid ETN), Kelvin Lin en Rob Franken (Bestuurslid ETN).

Euro-Toques blijft met ruim 135 leden de grootste restaurantvereniging van Nederland.

 

Gerdien van Dijk
PR Euro-Toques

Bron & Foto’s: Corina van Manen
www.foodlovestories.nl 


Blog van Gerard Walters

Een inauguratie bij een nieuw Euro-Toques lid is altijd bijzonder maar er zijn ook inauguraties van de “Hors Categorie” en dat beleefden wij op 1 mei jl. bij La Nayolie in Voorschoten.

Het kantoor van de Spinoza Stichting staat in Voorschoten. Dat kan geen toeval zijn. Toen de grote filosoof zijn ethica schreef, waarin o.a. staat hoe de mens zich moest gedragen om op grond van inzicht in de natuur de weg naar geluk te vinden, kon hij niet vermoeden dat er ooit in Voorschoten iemand zou gaan toveren met ingrediënten uit de natuur en dit tot een prachtig palet van smaken zou smeden.

"Het culinaire journaille was lovend over Kelvin Lin", aldus Jurriaan Geldermans in het Noordhollands Dagblad in zijn column 'Over de tong'. "Superlatieven komen tekort om over dit eten te schrijven, een 10- zegt genoeg".Mac van Dinther, Volkskrant, gaf een 9 voor het eten.Een recensent van de Telegraaf 3 TTT en de restaurantgids Gault-Millau 2 toques en 16 punten.

Dit gebeurde allemaal in het restaurant van z’n ouders in Nieuwe Niedorp, Red Chilli.

Hij verkocht zijn aandelen en nam een sabbatical, een jaar was hij niet zichtbaar totdat hij opdook in Voorschoten. Een kleine zaak op de hoek van het Kerkplein midden in het centrum werd zijn domicilie. Overdag een lunchroom. Op vrijdag en zaterdag Aziatisch koken op hoog niveau voor een beperkt aantal gasten. Wil je deelnemen aan zo'n bijzonder diner moet je wel geduld hebben, er is een flinke wachtlijst! 

Wij mochten echter proeven van:

1e gerecht   
Grote langoustines met Kimchi, Beluga kaviaar en vinaigrette dressing  van citroengras en kouseband

2e gerecht
Tonijn Akami, papayasalade, gefermenteerde wortel en gembersaus

3e gerecht   
Gerookte aal, ganzenlever, Shiso, Junmai Ginjo en Wasabi

4e gerecht   
Hokkaido coquille, Dashi en asperges

5e gerecht   
Oosterscheldekreeft, Vietnamese groene kruidendressing

6e gerecht   
Dubbeldoekoe Ribeye dry aged, jus van Japanse specerijen en Tom Yam

7e gerecht    
Geuren, kleuren, smaken van Thailand

Alles begeleid door prachtige sake.

Een waar feest bij Kelvin en het laat zien hoe ontzettend belangrijk het vakmanschap is voor en van een Euro-Toques chef.   

Foto’s: Corina van Manen
www.foodlovestories.nl