http://www.euro-toques.nl

Lockdown horeca Nederland 15 maart 2020

Aan de leden van Euro-Toques Nederland

Lockdown horeca Nederland 15 maart 2020.

Toeval bestaat niet. In een nog zonnig Spanje vernam ik gisteren dat het aantal besmettingsgevallen in Spanje met name de regio rondom Madrid was verdubbeld en dat de inwoners daar en masse waren gevlucht naar de kustgebieden. Dat resulteerde onmiddellijk in de afkondiging van de noodstand over geheel Spanje met een lockdown voor onder andere de totale horeca in Spanje tot gevolg.

Op het nieuws volgde ik de ontwikkelingen in Nederland, wel of geen scholen sluiten etc. etc., en alras bekroop mij de gedachte dat virussen geen grens (letterlijk en figuurlijk) kennen.
Vandaag was het hier bewolkt en dat voorteken deed mij het ergste vrezen. Helaas vernam ik rond 17.30 uur op NPO 1 dat de Lockdown ook in Nederland vanaf heden 18.00 uur tot 6 april aanstaande van toepassing is.

Namens het bestuur van Euro-Toques Nederland wensen wij jullie voor de komende moeilijke economische periode heel veel sterkte.

Wij leven met jullie mee en weet dat wij (zowel Euro-Toques Nederland als Euro-Toques Internationaal) er alles aan zullen doen om er bij de regering op aan te dringen jullie zoveel als mogelijk te ondersteunen bij het faciliteren van passende compensatiemaatregelen zoals werktijdverkorting en of financiering overbruggingsmogelijkheden.

Namens het bestuur van Euro-Toques Nederland.
Ted Janssen
Voorzitter.