http://www.euro-toques.nl

Ledenvergadering en Jaardiner Euro-Toques Nederland

Meer dan 30 Chefs aanwezig, waarvan maar liefst 7 vrouwen!

In het schitterende kader van Landgoed Groot Warnsborn in Arnhem vond de algemene ledenvergadering en jaardiner plaats van Euro-Toques Nederland met als speciale gasten de voorzitter Europa en van België en co-Président van Euro-Toques International (ETI) Jean Castadot, de voorzitter van Italië en co-Président van ETI  Enrico Derflingher enHan Lindeboom, em. hoogleraar Mariene Ecologie bij WUR. Trots was de voorzitter op de aanwezigheid van maar liefst 7 vrouwelijke chefs in de club.

 

Na een zonnige ontvangst met de koffie van Bocca en de thee van Essential tea werd iedereen de zaal in genodigd. Tijdens de korte maar intensieve vergadering werden er maar liefst 21 nieuwe leden voorgesteld. Edwine van Ammers benadrukte namens Ecolab het belang van een goede hygiëne in de Horeca en Krista Werker hield een levendig betoog over het project mini keuken waarin jongeren op scholen kennis maken met alles over eten en drinken.

Cecile van Berkum, van Saborpuro, presenteerde tijdens de rondvraag haar boek over olijfolie en benadrukte het belang van het verschil tussen de echte olijfolie, de extra vierge, en alle andere rommel die er op de markt is. Een leerzaam boekje dat iedere chef zou moeten hebben.

 

Tijdens de perfect verzorgde receptie babbelden de meer dan honderd genodigden ronduit met elkaar en genoten van de vele hapjes die de partners van ET aanboden. Zo waren er de fantastische slakken van Slow Escargots, de meer dan meesterlijke vleeswaren van de zelf slachtende slager Ter Weele, de fijne wijnen en champagne van de Champagnist en de fantastische wijnen van Le Grand Noir. Koppert Cress liet zijn bekende en onbekendere cressen proeven, Jaap Frerichs van de Kempenaer met natuurlijk de prachtige hammen en Tomassen Duck-To deelde super malse eendenbouten en een geheel nieuw product, de eendenham, en werden we verrast door twee mannen met schort van Nice to Meat met een plank met worstsoorten, met de gasten.

 

Rond de klok van zeven werden de gasten naar de oranjerie geloodst voor een verrassend sharing dinner. De vis werd ingebracht door Jan van As en Driessen Food, De VanDrie Group, LIVAR,
Nice To Meat, Pieter van Meel en Wild & Gevogelte leverden het vlees voor het hoofdgerecht en
Il Mondo del Tartufo verraste iedereen met zijn absoluut gastronomische witte truffelboter naast de voortreffelijke olijfolie van Valderrama en Duernas. De wijnen van Le Grand Noir completeerden het feest. Alle zuivel en diverse andere producten werden door Volfood, Bidfood en het brood door
Carl Siegert geleverd met als groenten leverancier Rungis

 

Nieuwe dit jaar waren de prijzen voor de restaurantleden die het meest Euro-Toques uitstralen.  Zij vallen op door hun bijzondere uitstraling van Euro-Toques zowel in het restaurant, op de menukaart als in de sociale media. Twee leden, Schatull de smaak van het zuiden uit Vaals en Zilt en Zoet uit Maartensdijk kregen een uitgebreide bestekset van Keltum en ‘t Molenhuys uit Rijkevoort en Waters of the World uit Bad-Nieuweschans ontvingen beiden een cheque van 250 euro te besteden bij HANOS.

    

Bij het weggaan kregen alle aanwezigen de nieuwe ET gids 2019 mee en, nieuw dit jaar, een perfect verzorgde map met daarin een informatieblad van alle ET partners.