http://www.euro-toques.nl

13e Opleidingsinstituut geïnaugureerd als Euro-Toques lid

Dinsdag 2 april 2019, Cuijk

Enerverende en verrassende avond op ROC De Leijgraaf

“Alweer het 13opleidingsinstituut dat lid wordt van Euro-Toques (ET) Nederland”, kondigde ET voorzitter Ted Janssen met gepaste trots aan in zijn inauguratiespeech. “Wij vinden het zeer belangrijk dat de jeugd zo vroeg mogelijk kennis maakt met de waarden van ET en zeker diegenen die in de hospitality gaan werken. We zijn er dan ook echt trots op dat we zoveel opleidingen als lid hebben.”

En dat het ROC De Leijgraaf het juiste gastvrijheidsgevoel heeft bleek wel uit de schitterende avond die ze hadden voorbereid. Ze grepen het jaarlijkse leermeesterdiner aan om eens goed uit te pakken in een wervelende show waar alle afdelingen van de school goed konden laten zien waar ze voor staan. Eerder was het vooral een Horeca opleiding aangelegenheid maar dit jaar bedachten de studenten van de afdeling Recreatie en Leisure een heuse musical die als een rode draad door de avond liep. Het absolute hoogtepunt was de adembenemende solo van Danielle Habracht die voor een muisstille zaal zorgde. Werkelijk verbluffend!

Maar er waren natuurlijk ook hapjes, een hele reeks ditmaal die als tussendoortje telkens door de leerlingen geserveerd werden. Bij aankomst zorgden Tim en Bernie in hun Foodtruck vlak voor de ingang al voor een cocktail met een bitterbal van kalfszwezerik. Verrassend en vernieuwend, een goed begin.

 

 

Niels en Nienke serveerden een geheel eigen presentatie van de “Hollandse Nieuwe”. Een van de weinige gerechtjes die de zo beroemde haring toch eer aan deed.

 

 

 

Een alweer vernieuwende gang was de Pizza gebracht door Jearoy. Klein maar fijn.

 

 

 

 

 

De patisserieopleiding bracht een zalige milkshake, waar ik als heavy gebruiker, zeer blij mee was. Lekker koud en……..met alcohol. Goed idee!

  

 

Nu we toch in de fastfood zaten volgde er een lekkere hamburger waar Willem zich volledig in gesmeten had.

 

 

Een Aziatische toets door de loempia was de voorbode van een reis naar Zuid-Amerika met de taco van S’hare en Mandy. Prima overstapje!

De patisserie sloot de avond af met een speciaal dessertje gebaseerd op een fraai gevuld chocolade eitje. 

En ondertussen zang, dans en muziek alom! Een ander hoogtepunt van de avond was de officiële inauguratie van de school tot ET lid wat zoals gebruikelijk gebeurde door een sabrage o.l.v. Daam Scharloo die zijn rol als geen ander vervult. Tim van Lieshout was het “slachtoffer” van de avond vanwege zijn prima prestatie op het jaarlijkse skills kampioenschap. Een jonge man met een grote toekomst.

Zoals gezegd een geheel andere ervaring maar zeker eentje om te onthouden. Wat een leuk spektakel was dat zeg!