http://www.euro-toques.nl

HISTORISCHE LOCATIE “DE WERELD” IN WAGENINGEN TOEGETREDEN TOT EURO-TOQUES NEDERLAND

 

 

Met twee herauten op prachtige Friese paarden werden alle gasten met  trompetgeschal welkom geheten op de inauguratie van Brasserie Le Monde,  onderdeel van Hotel De Wereld in Wageningen. Het droeg extra bij aan het  historische gevoel dat deze locatie toch al oproept. Hoewel het hele pand  door stylisten onder handen is genomen, is de Capitulatiekamer nog  grotendeels in de oude stijl is gebleven. Wanneer je deze ruimte betreedt is  gemakkelijk een voorstelling te maken van hoe het er op 5 mei 1945 uit    moet hebben gezien toen, in bijzijn van prins Bernhard, de capitulatie werd  getekend.

 Op 5 juli jl. werd er een ander heuglijk feit gevierd, namelijk de opening en toetreding van Brasserie Le Monde tot Euro-Toques Nederland. Burgemeester Van Rumund roemde de positieve  betrokkenheid van De Wereld bij de lokale gemeenschap. In alles proberen zij duurzaam, en volgens de MVO gedachte te werken.

 

Wiebe de Vries, bedrijfsleider, verwoordt het als volgt: “Ons streven is om duurzame horeca de gewoonste zaak van (Hotel) de wereld te laten worden. Bij de keuze van leveranciers en producten wordt door het team van Brasserie Le Monde in de directe Gelderse omgeving gezocht naar duurzame, biologische en fairtrade mogelijkheden.”

Wat sluit beter aan bij de Code van eer van Euro-Toques dan deze doelstelling? Kortom, alle reden om weer zeer tevreden te zijn met een nieuw lid, aldus Ted Janssen, voorzitter van Euro-Toques Nederland.

Hotel De Wereld   |    Brasserie Le Monde

5 mei Plein 1  Wageningen

 

Gerdien van Dijk

PR Euro-Toques Nederland