http://www.euro-toques.nl

3 Euro-Toques terrassen in de prijzen 'Terras Top 100' 2018

'Terras Top 100' 2018

nr.28: Flantuas, Lelystad

Kijk, dat is nog eens een fraai staaltje continuïteit; opnieuw gaat de prijs van Provinciewinnaar Flevoland naar Flantuas Lelystad. Het terras bij het vliegveld staat al jaren in deze lijst en dus niet voor het eerst als beste van de provincie.

Dat dit terecht is, blijkt ook nu als we binnenkomen bij Flantuas Lelystad. Vrolijk worden we te woord gestaan bij binnenkomst. Of we wat willen eten? Als we aangeven dat we eerst wat willen drinken, dan naar het Aviodrome willen en dan wat willen eten, kunnen we reserveren. Prima. Als we later op de dag aanschuiven, worden we aangenaam verrast door wat ons voorgeschoteld wordt.

Aan de ene kant saté ‘met alles erop en eraan’ en op het andere bord lag zuurvlees van weiderund met verschillende kleuren wortelen, daarbij schaaltjes met frites, zure uien, mayonaise en kleine blokjes appelcompote. Echt goed hoor. En wat nou zo fijn is; het wordt allemaal zo vrolijk opgediend en dat in een omgeving waar je je direct thuis voelt. Wat een terras.

Emoeweg 4
Flantuas.nl

Het hoogst genoteerde terras in elke provincie krijgt de award voor Provinciewinnaar in de Terras Top 100 2018.

Alle provincies vertegenwoordigd in de Terras Top 100 2018. klik HIER.


nr.50: d’Ouwe Smisse, Zonnemaire

Op Schouwen-Duivenland sturen we onze auto richting Zonnemaire, een Zeeuwsdorpje met nog geen 800 inwoners. Daar gaan we een bezoek brengen aan d’Ouwe Smisse. ‘Bar, jazzclub en biologisch restaurant’, lezen we op de site. Als we aankomen zien we een uitnodigend terras.

 
Terras Top 100 2018 nr.50: d’Ouwe Smisse, Zonnemaire
d’Ouwe Smisse

Het meubilair is gemaakt van een soort steigerhout. Om een boom heen hebben ze nog een tal van extra zitjes gecreëerd, slim. De jongman die bedient ziet er verzorgd uit en was erg vriendelijk. Geen bedrijfskleding trouwens, wellicht hebben ze dat hier niet. Het valt op, meer niet. Verder loopt ons bezoek lekker. De medewerker is netjes en correct en maakt op een prettige manier oogcontact en weet antwoord op alle vragen die we stelden. Ook het eten is goed bevallen. Lekker brood, goede kwaliteit frietjes en leuk opgemaakt. Opvallend: op de sla zat geen dressing, maar nadere bestudering leerde dat deze niet bovenop maar onderop zat. Weer wat geleerd.

Breedveld 3
Ouwesmisse.nl


nr.59: De Oranjerie, Ruurlo

De Oranjerie biedt een keurig verzorgd terras en biedt voldoende plekken in de schaduw. Het hele bedrijf ziet er goed uit, ook de paden rondom het terras zijn vrij van zwerfvuil. Op het terras staat een stoffer en blik klaar voor het geval er iets op de grond valt. Zelfs op de piekmomenten is daar oog voor.

Terras Top 100 2018 nr.59: De Oranjerie, Ruurlo

Op het moment dat wij plaatsnemen, is sprake van een hoge stoelbezetting. Sommige stoelen zijn in de tijd dat wij er zitten (ruim 60 minuten) wel drie keer bezet. Desondanks wordt de tijd genomen voor de gasten en wordt er netjes gewerkt. Zo blijkt ook als een beetje koffie op het schoteltje wordt gemorst bij het tafeltje naast ons. ‘Ik haal gewoon een nieuwe’, laat de medewerkster weten. Netjes! Wij worden vriendelijk begroet, waarna soepel en snel de bestelling wordt opgenomen. De medewerkster vraagt meteen of wij iets bij de koffie wensen. Wij krijgen deze overigens mooi gepresenteerd met een verse stroopwafel. Daarnaast bestellen we een cheesecake. Die is vers en goed van smaak. Leuk detail? Op de binnenkant van ons kopje koffie staat de tekst ‘More?’ Dit is pas leesbaar als de koffie op is. We genieten op dit terras, dus we komen graag een keer terug voor more… ehh meer.

Stapeldijk 1
Oranjerieruurlo.nl

( Bron: Misset Horeca 2-7-18)