http://www.euro-toques.nl

Euro-Toques Nederland maakt Restaurant van het jaar 2017 bekend

Zoals elk jaar looft Euro-Toques Nederland ook dit jaar weer een prijs uit voor het beste Euro-Toques Restaurant. Een strenge maar vakkundige jury beoordeelt de restaurants onder andere op het uitdragen van de Euro-Toques boodschap, het naleven van de Code van Eer, de puurheid van de keuken en het culinaire niveau van het restaurant. Vorig jaar nam Restaurant De Schans in Montfoort deze eervolle prijs in ontvangst.

Op de eerste beursdag van Gastvrij Rotterdam, maandag 18 september jl., vond de prijsuitreiking plaats. Ted Janssen, voorzitter van ETN én sinds kort penningmeester van Euro-Toques Internationaal, prees in zijn speech alle drie de genomineerden. “Het is eigenlijk een onmogelijke opgave om uit alle ETN restaurants de beste drie te kiezen. Elk lid voldoet aan alle strenge kwaliteitseisen, dus ze zouden allemaal in aanmerking komen voor de prijs.”

Toch sprongen er dit jaar weer drie leden bovenuit.
De drie genomineerden voor 2017 waren (in willekeurige volgorde):

  • Restaurant Het Spijshuys in Boornbergum

  • Restaurant De Wachter in Alblasserdam

  • Restaurant De Mandemaaker in Bunschoten - Spakenburg

De prijs bestaat, naast aandacht in de landelijke en regionale pers, uit een cheque van Hanos, een cheque van de VanDrie Group, een beschilderd porseleinen bord van Villeroy & Boch, een gratis jaarabonnement op Couverts/Iens en een bestekcassette van Van Keltum.

Gerdien van Dijk - PR Euro-Toques Nederland

 

De winnaar van 2017 is geworden: Restaurant De Wachter! Een paar woorden van de jury: er is hier veel aandacht voor puur en eerlijk koken en er is sprake van een prima prijs – kwaliteitsverhouding. Kortom, een Euro-Toques lid om trots op te zijn!

Van links naar rechts: Daam Scharloo (sabreur), Michel Dekker (chef patron De Wachter) en Ted Janssen (voorzitter ETN)