http://www.euro-toques.nl

EN DOOR!!! AFSCHEID BEN AERTS EN NEL CRAENMEHR HOTEL RESTAURANT DE ZWAAN VENRAIJ

Helaas moeten wij afscheid nemen van onze enthousiaste Euro-Toques Nederland leden Ben Aerts en Nel Craenmehr van restaurant De Zwaan in Venraij. Zij hebben De Zwaan verkocht. Nel schrijft: "Voor velen in Venray is het al een bekend gegeven, maar bij anderen is dit nog niet doorgedrongen. Wij hebben een koper gevonden voor de Zwaan. Nel heeft de pensioengerechtigde leeftijd al bereikt, voor Ben betekent dit een nieuwe start en staat overal voor open. Wie weet wat er op zijn pad komt voor een NEXT LEVEL?

Venray was voor ons een onbekend dorp. Uitgaan deden we hier niet, vroeger kwamen we wel eens bij Pentagon , Dinges, de Brak, en de Evenaar. Maar nu, na deze laatste 12 jaar in de Zwaan, is dat wel veranderd. Je ontmoet zo ontzettend veel mensen, er is respect en waardering. We hebben vrienden gemaakt waar we tegenwoordig ook verjaardagen bezoeken. Natuurlijk kennen we ook de keerzijde. Dat houdt je alert, we zijn nooit weggelopen voor kritiek. Het is juist dan weer de uitdaging om het naar het positieve te keren. Horeca is hard werken en je moet je weg kunnen cijferen. De gast staat altijd op één. de Zwaan, een gezellige huiskamer voor een fijne avond uit, met lekkere en smakelijke eigenzinnige gerechten, die de keukenbrigade onder leiding van Ben op de borden toverden. We zijn de wereld overgevlogen en brachten de plaatselijke, mondiale keukens tot in Venray. Vlieg er eens uit met de Zwaan.

Het is ontzettend jammer dat we geen dagboek bij hebben gehouden, het zou een mooie inkijk geven in het wel en wee van een restaurateur en hotelier. Deze diversiteit heeft ons veel gebracht. De hele wereld kwam langs. Daar hebben we ons in het begin ontzettend over verbaasd. Eenzame reizigers, de fietser, de zakelijke gast of met groepen, voetballers, judoka's, racers, festivalgangers etc. etc. Met carnaval werden alle matrassen gebruikt zodat iedereen kon slapen. Je wist nooit wie waar zou liggen.

Maar bovenal mogen we niet vergeten te benadrukken dat dit alles gerealiseerd kon worden door de tomeloze inzet van al het personeel. Zonder hen was het allemaal niet mogelijk geweest. Van afwasser tot kok, sous-chef, medewerker bediening, house keeping, ontbijtdames . Elk schakeltje is even belangrijk, dank jullie wel.

We zullen afscheid moeten nemen op een manier die niemand wil. Dit hebben onze gasten en ook wij niet verdiend. Kortom, we willen jullie vanuit de grond van ons hart bedanken voor jullie bijdrage bij het welslagen van het zwaantje zoals ze liefkozend in Venray zeggen. We hebben een geweldige tijd gehad in de Zwaan, we zullen onze gasten en trouwe fans gaan missen.

Lieve mensen in Venray en ver daarbuiten, blijf gezond en misschien ontmoeten we elkaar op enig moment, ergens in hopelijk normale tijden." Wij wensen Ben en Nel veel geluk met hun nieuwe uitdagingen!