http://www.euro-toques.nl

Duurzame toplocaties melden zich aan voor de Gaia Green Awards 2022

Schrijf u vóór 30 april in voor de Gaia Green Awards! 

Sinds 1 maart jl. hebben zich al diverse duurzame horecalocaties aangemeld voor de Gaia Green Awards. Horecalocaties die uitblinken met hun duurzame concepten maken jaarlijks kans op het winnen van de Gaia Green Awards. Dit jaar vindt alweer de zevende editie van de strijd om de Gaia Green Awards plaats. 

Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich in de periode vanaf 1 maart 2022 t/m 30 april 2022 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Ook de gasten, leveranciers en overige netwerkpartners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. De uitreiking vindt 20 september plaats tijdens de horecavakbeurs Gastvrij Rotterdam. 

Klik hier om aan te melden

Partner in de spotlight:
EURO-TOQUES NEDERLAND

 

Reeds 30 jaar geleden was het de drie sterren chef Paul Bocuse die koks opriep een dam te werpen tegen het gebruik van kunstmatige toevoegingen in het eten. Koks die gehoor gaven aan deze oproep en schriftelijk verklaarden zich te houden aan de “Code van Eer” mochten lid worden van Euro-Toques. In deze “Code van Eer” is nadrukkelijk opgenomen dat de leden gebruik maken van natuurlijke, bij voorkeur, streek en seizoen gebonden producten.

In Nederland werd deze missie opgepakt door niemand minder dan o.a. Cas Spijkers, Constant Fonk, Fred Dijsselbloem, Paul Fagel en Robert Kranenborg. De boodschap van destijds is nog immer actueel en het aantal leden van Euro-Toques Nederland, dat na een strenge selectie wordt toegelaten, groeit. Vooral jonge toonaangevende chefs geloven in het nieuwe ambachtelijke koken. Weg met de fastfood cultuur en terug naar de natuur, en dat in een passende prijs kwaliteit verhouding.

Deze restaurantgids wijst u de weg naar de restaurants waar u niet alleen warm en hartelijk wordt ontvangen, maar bovendien verrast wordt met smaakvolle gerechten. Het logo dat uitsluitend gevoerd mag worden door geïnaugureerde leden van Euro-Toques Nederland is voor u een garantie van een menukaart vol met verse regionale en seizoensgebonden producten.

In de restaurants van Euro-Toques Nederland wordt ambachtelijk gekookt. De samenwerking met lokale, en streng geselecteerde, landelijke producenten die voldoen aan de huidige duurzaamheid keurmerken, staat garant voor kwaliteit, smaak en behoud van culinaire tradities. Elke lid van Euro-Toques Nederland heeft zijn eigen keuken en identiteit, maar gemeenschappelijk is de passie, gedrevenheid en vakmanschap. Onze leden bewijzen dagelijks culinair toonaangevend te zijn in een mix van culinaire traditie en vernieuwing op basis van de eerlijke regionale keuken.

Het logo en naambord van Euro-Toques Nederland is al 30 jaar het herkenbare baken in de culinaire wereld, als u gelooft in de boodschap van Euro-Toques Nederland. Meer informatie is te vinden via de website van Euro-Toques.

Aanmeldprocedure

Strandpaviljoens, hotels en restaurants uit Nederland en België kunnen zich van 1 maart t/m 30 april 2022 gratis aanmelden via de website www.gaiagreenawards.nl. Ook gasten, leveranciers en overige partners van duurzame toplocaties kunnen hun favoriete locatie nomineren. 
 
Nadat de inschrijvingen zijn beoordeeld door een deskundige vakjury volgen er voor de finalisten mystery visits op locatie. De finale zal plaatsvinden op dinsdag 20 september 2022 op het Dit Smaakt Naar Meer! Paviljoen tijdens Gastvrij Rotterdam.
  • Stap 1: Aanmelden voor de award doet u via deze link (1 maart t/m 30 april 2022);
  • Stap 2: Begin mei worden de genomineerden 5 locaties per categorie bekend gemaakt;
  • Stap 3: De genomineerden ontvangen een aanvullend verzoek om informatie;
  • Stap 4: In juni worden de 3 finalisten per categorie bekend gemaakt;
  • Stap 5: Een vakjury beoordeelt de inschrijvingen op basis van de ingestuurde informatie en mystery visits. Daarnaast zijn er nog publieksstemmen te winnen.
  • Stap 6: Op dinsdag 20 september 2022 worden de winnaars bekend gemaakt op Gastvrij Rotterdam.