http://www.euro-toques.nl

Deelnemers en menu's van het varken van kop tot staart

Deelnemers van Kop tot Staart:

Euro-Toques Nederland met restaurants in Brabant en Limburg,

Restaurant De Gertruda Hoeve in Son en Breugel (N-B)

Restaurant ’t Misverstand in Vught (N-B)

Restaurant Hotel Heuvelzicht in Schin op Geul (LI)

Schatull De Smaak van het Zuiden (LI)

Restaurant Versaen in Ravenstein (N-B)

Restaurant ’t Molenhuys in Rijkevoort (N-B)

Restaurant Dames Pellens in Rijsbergen (N-B)


Evet Thielen van de Gertruda Hoeve serveert een 3-4 gangen verrassingsmenu

'van kop tot staart' 

Huisgemaakte boerenpaté, pastrami in hooi gegaard van het varken met hooi olie,
frisse kool salade, pompoen chutney en chip van bloedworst

-0-

hierna laat hij u verrassen

'De Gertruda Hoeve'
van den Elsenstraat 23 5694 ND
Son en Breugel T: 0499-471037
 

Wij nemen graag deel aan de activiteit “Alles eten van het varken” in het kader van het initiatief 
We Are Food Brabant 2018 en het project van 'Kop tot Staart’ waarbij het varken als alleseter en kringloopdier bij uitstek neergezet gaat worden.
Wij hebben daar een mooi “varkensmenu” bij bedacht. Keuze kan gemaakt worden voor een 3-, 4- of 5 gangen menu al dan niet gepaard met bijpassend wijnarrangement.

Ook de aangeboden amuses zullen in het teken van het varken staan. 

MENU 

Rillette van varken – krokante kruidenbrioche – piccalilly

*

Erwtensoep 2.0

*

Varkenswang gekonfijt – bereidingen van venkel en pompoen

*

Varkens carré met hooi – bereidingen van pastinaak en oer wortel

*

Spicy mango – venkel – witte chocolade – kruidnagel

 

Restaurant ’t Molenhuys

Kapelstraat 35

5447 AA Rijkevoort

T 0485-371981

www.hetmolenhuys.nl


MENU 

Koreaanse ‘”spareribs” met kimchi, gember, sesam en soja

*****

Aardappel-prei soep met zacht gegaard buikspek, vadouvan, Anna Kaviaar en bieslook

*****

Gestoofde varkenswang met krokante procureur, truffel, knolselderij en eigenjus

*****

Koffie/thee met friandises

36.50

We gaan het varkens vlees van de heyde hoeve gebruiken

Restaurant Versaen 

Marktstraat 19 

5371 AC Ravenstein 

T 0486-851565

www.restaurantversaen.nl

 


MENU 

Mosterd spek van iberico geroosterd omringd door Noordzee garnaaltjes

***

Varkens rib-roast met een saus van landana bleu blauw schimmel hollands

***

koffie compleet met bonbons van visser

Dames Pellens
St. Bavostraat 30
4891 CJ RIJSBERGEN
www.damespellensrijsbergen.nl

 


MENU

Wij verwelkomen u met een proeverij van olijven en daarna amuses gebaseerd op de rijke culinaire traditie van Italiaanse vleeswaren waaronder: Mortadella / Finocchiona / Coppa / Lardo di Colonnata

Cotechino / Tuorlo soffiato / Guanciale amatriciano / Capasanta cotta in strutto
ST. JACOBSMOSSEL GEGAARD IN REUZEL /COTECHINO / EIDOOIER / WANGSPEK AMATRICE
Jacobsmuschel gebacken in Schmalz / Cotechino / Eidotter / Backenspeck Amatrice

***
Pancetta stesa / Polpo / Gorgonzola / Patata / Alloro
BUIKSPEK / OCTOPUS / GORGONZOLA / AARDAPPEL / LAURIER

Bauchspeck / Octopus / Gorgonzola / Kartoffel / Lorbeer
***

Guanciale di Livar / Sanguinaccio / Grano saraceno / Taleggio / Aglio fermentato / Carote / Arancia VARKENSWANG / ZWARTE PUDDING / BOEKWEIT / TALEGGIO /OERWORTEL / SINAASAPPELSchweinebacken / Blutwurst / Buchenweiz / Taleggio / Urkarotten / Orange
***
DESSERT / NACHTISCH

Schatull

Akenerstraat 31 

(hoek Kerkstraat) 

6291 BA  Vaals 

+31 43 306 17 40


 MENU

Peterselierisotto | gekonfijte wang van het Limburgse “Krull” varkentje | krokante selderie

-0-

Speenvarkenmedaillon | jus van aceto balsamico

Of

Zeewolffilet| schuim van livarspek

-0-

Dessert uit het zoete hart van de keuken

  

2 Gangen menu : voorgerecht – hoofdgerecht                      € 25,-

3 Gangen menu : voorgerecht-hoofdgerecht-nagerecht       € 35,-

4 gangen  menu: voorgerecht-tussengerecht -hoofdgerecht-nagerecht € 45,-

 

Geldig van 01 maart tot 29 maart 2018 

 

Landhotel Heuvelzicht BV

Brasserie | Restaurant De Tuinkamer         

Vinkenbergstraat 22

6305 PJ Schin Op Geul

T:+31 043-4598181

http://www.heuvelzicht.nl