http://www.euro-toques.nl

CROWDFUNDING POLLEVIE 'S-HERTOGENBOSCH

Pollevie

Pollevie is een eigentijds restaurant gevestigd in het Paleiskwartier te ’s-Hertogenbosch  We werken met  een klein, ervaren team vol passie voor heerlijk eten en mooie wijnen en gedreven om onze gasten de mooiste ervaringen te bezorgen. Waar in veel restaurants groente enkel dient als garnering heeft het bij Pollevie juist een hoofdrol. Dat betekent niet dat er enkel vegetarisch gekookt wordt, ook vlees en vis komen bij Pollevie uitgebreid aan bod, zij het als gelijkwaardige partner van groente. De gast kan kiezen uit een menu met vlees en vis of zich laten verrassen door ons groentemenu. In onze wijnklimaatkast pronken meer dan 150 wijnen van vooral Europese en kleinschalige producenten en met een speciaal plekje voor Orange Wines en vin nature.

Wie zijn wij?

Mijn naam is Martin Berkelmans, eigenaar en chef-kok van restaurant Pollevie. Ik ben opgegroeid in de horeca en kreeg het vak met de paplepel ingegoten. Samen met chef-kok Marten Verelst runnen wij de keuken. Vanuit ruime ervaring en gedegen vakkennis zijn we steeds op zoek naar nieuwe smaken en technieken om onze gasten te blijven verrassen. Het zijn vooral groenten die ons hierin eindeloos veel mogelijkheden bieden en inspireren tot nieuwe, eigentijdse gerechten. Daarbij maken we veel gebruik van fermentatie.

Het is aan maître-sommeliers Ellis van Eijsden en Lorenzo van Doorn om bij deze mooie gerechten de best combinerende wijnen te schenken.  Een deel van onze wijnkaart wordt per glas geschonken, maar steeds vaker wordt gekozen voor een mooie fles op tafel, zorgvuldig afgestemd op onze gerechten en de voorkeur van onze gasten.

Een plek om te ontdekken en te genieten.

Ons restaurant is gehuisvest in een historisch pand dat de Sheddaken wordt genoemd. Het pand werd in 1950 opgeleverd en diende toen als magazijn en productielocatie voor een farmaceutisch bedrijf. Restaurant Pollevie ligt onder 1 van de 12 gebogen daken die het pand telt en beslaat 2 verdiepingen.  

Middels het platform van crowdfunding zijn wij op zoek naar financiering voor het inrichten van de eerste verdieping van ons restaurant als proeflab met proeflounge.

Het proeflab wordt enerzijds een verlengstuk van de keuken waar we proefondervindelijk op zoek gaan naar nieuwe smaken middels oude (fermentatie)technieken, en anderzijds een uitbreiding van ons restaurant waar u de verrassende gerechten die deze oude technieken opleveren kunt proeven.  Aansluitend hierop ligt de proeflounge die meer gericht is op gefermenteerde dranken zoals kefir en kombucha; maar ook wijn is een gefermenteerde drank natuurlijk! 

Zoektocht naar de mooiste smaken.

In ons vak van chef draait alles om smaak. De meest complexe en vernieuwende smaken vinden we momenteel in oude fermentatietechnieken. Hierbij worden producten bewerkt met behulp van gisten en bacteriën. Vroeger werden deze methodes, die veelal bij toeval ontdekt werden, gebruikt om voedsel te conserveren. Tegenwoordig zijn we vooral geïnteresseerd in de smaken en aroma’s die tijdens het fermentatieproces ontstaan. Bij de juiste omstandigheden ontstaat een boeiend en afwisselend palet van complexe en verrassende/ dynamische smaken waar de chef gretig gebruik van maakt. Dit proces heeft tijd en ruimte nodig. Die ruimte willen we creëren in het proeflab  op de bovenverdieping  waarbij de opstellingen van het fermentatieproces onderdeel uitmaken van het interieur van het restaurant. Het fermentatieproces is daardoor niet alleen te proeven op het bord en in het glas maar is ook duidelijk zichtbaar en beleefbaar.

Inrichting en apparatuur

Momenteel fermenteren we op kleine schaal allerlei producten in glazen potten en erlenmeyers waar de farmaceuten die hier 70 jaar geleden gehuisvest waren ook mee werkten. Het wordt nu tijd dat we opschalen en verdiepen. Met betere apparatuur kunnen we het fermentatieproces nauwkeuriger controleren en beheersen. De benodigde apparatuur bestaat onder andere uit vergistingstanks en fermentatiekasten. Hiermee kunnen we kombucha, kefir, kimchi, koji, tempeh en natuurlijk zuurkool bereiden. De apparatuur is gepland op de eerste verdieping die ruim 100 m2 groot is en tevens ruimte biedt voor uitbreiding van ons restaurant met een dertigtal ruime zitplaatsen en een lounge met bar.

In het hele restaurant kunnen onze gasten dan voldoende afstand houden wat ons toekomstbestendig maakt.

Om dit te realiseren zouden we graag een beroep doen op jullie. De investeringen bedragen minimaal 35.000,-. Met 50.000,- kunnen we al onze plannen uitvoeren.

Hoe kan ik helpen?

Wij zijn op zoek naar mensen die ons financieel willen steunen. Hiervoor zijn twee opties. Door middel van een lening of via de voorverkoop van ons funders-diner.

Kies je voor optie een en leen je ons een bedrag van bijvoorbeeld € 1000,- dan krijg je in drie jaar met jaarlijks 3% rente het geld terug plus een extraatje.

Kies je voor optie twee dan kun je in de voorverkoop voor €150,- een plaats kopen voor ons funders-diner. De chefs van Pollevie koken in ons vernieuwde restaurant zeven gangen waarin je de eerste resultaten uit het proeflab proeft en waarin groenten uiteraard de hoofdrol krijgen. Wist je dat we bij het fermenteren alleen onbespoten groenten kunnen gebruiken omdat de gisten en bacteriën waar we mee werken anders niet in leven blijven? Onze sommeliers zullen tijdens dit prachtige diner hun mooiste wijnen laten proeven. Een aantal producenten zullen aanwezig zijn om iets over hun product te vertellen.

Wij zijn er alles aan gelegen om onze gasten een fantastische ervaring te geven met wat de natuur ons in ieder seizoen te bieden heeft. Daarbij doorbreken we de huidige culinaire norm met groente als bijrol.  Hiervoor kregen we al erkenning door onze vermelding in de top 50 van de We’re Smart Green Guide, de Lekker500 en de Michelin Gids. Wij zijn gedreven om de lat steeds hoger te leggen en te blijven ontdekken.

Het afgelopen jaar zijn we goed doorgekomen. Voor onze take-away service ontvingen we veel steun en waardering. We zijn blij dat we onze gasten nu weer mogen ontvangen en zien de toekomst vol vertrouwen tegemoet. Ons restaurant is ruim genoeg (275 m2 binnen en 80 m2 buiten) om op verantwoorde wijze samen te kunnen komen, onze visie is  actueel en ons team is getalenteerd.  Samen met onze vaste gasten die al jaren komen, nieuwe ontdekkers die hun smakenpalet willen uitbreiden en andere fans willen wij steeds op zoek blijven naar de mooiste smaken en de mooiste momenten. Help je ons?

Al onze bedrijfsgegevens: lees meer...