http://www.euro-toques.nl

"Chefs voor Goede Vis" Beach Cleanup

12 augustus 2019

"Chefs voor Goede Vis"
Beach Cleanup

Beste chef/eigenaar, sous-chef of keukenbrigade,

We nodigen u graag uit voor de ‘Chefs voor Goede vis – Beach Clean up’ in Scheveningen op maandag 12 augustus. Good Fish Foundation, uitgever van de VISwijzer, organiseert een etappe van de Beach Cleanup tour van Boskalis en Stichting de Noordzee speciaal voor de horeca. In deze week ruimen langs de gehele Nederlandse kust vrijwilligers het strand op om een statement te maken voor schone oceanen.

De Good Fish Foundation doet iets extra!
Na het opruimen van 3 kilometer strand serveren wij een vislunch bij strandpaviljoen Patagonia Beach. Hier geven wij een interactieve workshop over het gebruik van duurzame vis in de horeca. Wij zullen ingaan op verschillende onderwerpen zoals welke tonijn duurzaam is, de verhalen rondom kweekvis en wat er nou mis is met garnalen.

Er is plek voor 25 chefs, sous-chefs en/of horeca-ondernemers die verantwoordelijk zijn voor vis-inkoop. En u kunt er bij zijn! Good Fish Foundation biedt u dit programma gratis aan, zodat we u kunnen bijpraten over de achtergronden van duurzame vis op menukaarten. Belangrijk is dat u een koksbuis meeneemt omdat wij met alle deelnemers een fotostatement willen maken voor de media. 

Programma:
Maandag 12 augustus 2019

  • 10.00 uur: Opening bij Strandpaviljoen The Shore in Scheveningen
  • 10.15 uur: Fotostatement "Chefs voor Goede Vis"
  • 10.30 - 12.00 uur: 3km beach cleanup
  • 12.30 - 14.00 uur: Lunch & workshop bij ‘Patagonia Beach’ 

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Over Good Fish Foundation

De Good Fish Foundation is een milieuorganisatie die zich inzet voor de verduurzaming van de visketen. De stichting geeft samen met het Wereld Natuur Fonds de VISwijzer uit. Wij adviseren visleveranciers, hotelketens, restaurants en supermarkten welke vis wel of niet duurzaam gevangen of gekweekt wordt.

Onlangs deed Good Fish Foundation onderzoek naar vis op de kaart bij sterrenrestaurants. Hieruit bleek dat populaire soorten nog steeds de overbeviste wilde zeebaars, paling en gamba’s zijn. Dit vinden wij jammer, want er zijn zoveel heerlijke duurzame vissoorten waarmee sterrenchefs zeker wel raad weten!

Met het horeca programma maken wij duurzame vis toegankelijk voor chefs en restaurants. Wij bieden de helpende hand aan chefs die gemotiveerd zijn om er voor te zorgen dat wij nog tientallen jaren kunnen genieten van alles wat de zee ons brengt. Met de juiste samenwerking komen we verder!