http://www.euro-toques.nl

Aan de culinaire tafel met Huub (6)

Over mijn bezoek aan het eiland Texel van een kleine week geleden ben ik wel een beetje teleurgesteld qua weer en het aantal aangesloten bedrijven bij Euro-Toques Nederland, slechts 2!. Maar gelukkig was de kwaliteit van die restaurants toppie en waren zij tevens bijzonder gecharmeerd van onze code van EER (en dat op een bomvol eiland met toeristen) . Dat moet toch beter worden en kunnen, misschien een schone taak voor de leden op het eiland om collega’s te enthousiasmeren en aan te sluiten, met elkaar van gedachten te wisselen hoe verder en beter. Na de onderbreking van het bezoek aan Texel heb ik acte de préséance gegeven op Kasteel de Hooge Vuursche te Baarn tijdens het  jureren van de lekkerste pannenkoek van Gelderland te Barneveld. Met een opdracht om zoveel mogelijk ingrediënten uit de streek en van het seizoen te gebruiken. Mijn culinaire  vooruitzichten in september gingen natuurlijk uit naar de beurs Gastvrij te Rotterdam. Eindelijk weer een beetje normaal en wat hebben wij daar met z’n allen naar uitgekeke! Het leek wel of iedereen he zelfde voelde en ouderwets blij was. Wat een geweldige sfeer en spanning hing er tijdens de wedstrijden van Bocuse d’Or, het Glazen Kalf en Young Chefs Award in het kooktheater. De dagen vlogen voorbij en wat  heeft de culinaire Crew van Euro-Toques Nederland zich fantastisch gepresenteerd met heerlijke hapjes vanuit de Euro-Toqus  keuken naast het culinaire kooktheater, CHAPEAU!  Denken jullie een volgende keer aan de Toque?
Voordat ik maandag 4 oktober naar Breda afreis voor onze jaar vergadering dacht ik,  laat ik de vrijdag ervoor met mijn vrienden even een visje gaan eten in Bunschoten-Spakenburg zoals wij dat op vrijdag gewend zijn. Wij streken neer bij de Euro-Toques Nederland lid restaurant de Mandemaaker van Bert van Eijden : heerlijk op het verwarmde terras  Het was smullen geblazen ! Een mooie amuse van o.a. een bouillon van gerookte paling, een ouderwetse hele Tong: vanzelfsprekend zelf te fileren, en een Pêche Melba toe.  Toppie! De foto’s spreken voor zich: Bert bedankt.