http://www.euro-toques.nl

8 oktober Food Professional Day 2018

Geachte collega,

We herinneren u graag aan de mogelijkheid tot deelname aan de Food Professional Day op maandag 8 oktober 2018 in Theater Junushoff in Wageningen. Het thema is waardevol wild. Want wild is débasis voor een gerecht met een verhaal. Zeker als het van Nederlandse bodem komt. Steeds meer mensen zijn op zoek naar het verhaal achter hun eten en kiezen daarom voor lokaal en authentiek voedsel. Dit verhaal staat centraal op de achtste Food Professional Day. Euro-Toques is een belangrijke partner van dit evenement.

Wie zullen u deze dag inspireren, informeren en prikkelen? Culinair columnist en restaurantrecensent Joël Broekaert opent de dag met zijn eigenzinnige kijk op wild. Ook zullen diverse chefs vertellen én laten proeven hoe zij wild gebruiken in hun gerechten. Onder meer de chef-koks Jarno Eggen (De Groene Lantaarn**), Estée Strooker (’t Amusement), Bjorn Massop (Villa Ruimzicht), Kenneth Tjong Ayong (Kom Eten) en oud-chef en wildexpert Theus de Kok. Daarnaast zal meestergastvrouw i.o. Cindy Borger haar verhaal aan tafel bij de wildgerechten van De Groene Lantaarn vertellen.

De wetenschappers dr. Martin Scholten, prof. dr. Vincenzo Fogliano, prof. dr. ir. Saskia van Ruth, dr. ir. Heidy den Besten en dr. ir. Jasper de Vries van Wageningen University & Research zullen u bijpraten over de nieuwste inzichten rond de ecologische kant van wild, de bereidingstechnieken, de authenticiteit, de voedselveiligheid en de communicatie. Het verhaal van de jager wordt belicht door Ellen Mookhoek en door medewerkers van de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Bovendien krijgt u masterclasses van dé wildleveranciers van Nederland, met Hanos, Hollands Wild, Pieter van Meel, Slagerij G. ter Weele & Zoon, Jan Ruig en W&G Brinkhorst.

Highlights uit het programma:

  • Wat is wild precies? Het verhaal achter de feiten en cijfers
  • De wildketen: kwaliteit en duurzaamheid
  • De veiligheid van wild uit de natuur
  • Hoe ecologisch verantwoord en diervriendelijk is wild?
  • Innovatief met gans in vier seizoenen
  • Wild zwijn, lokaal tot op het bot
  • Zo eten gasten meer wild

 

De Food Professional Day is een initiatief van Rijn IJssel Vakschool Wageningen in samenwerking met Wageningen University & Research en de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging. Het Gastronomisch Gilde, Euro-Toques Nederland, Dutch Cuisine enSlow Food Youth Network zijn belangrijke partners.De Food Professional Day draait om vakmanschap en wetenschap rondom voedsel. Het is voor u dé dag om nieuwe kennis op te doen én uw kennis en ervaring te delen.

Ga voor de inschrijving naar www.foodprofessionalday.nl