http://www.euro-toques.nl

10 tips voor het genereren van omzet.

 

Beste leden,

Voorzitter Euro-Toques Nederland, Ted Janssen, heeft 10 tips voor u voor het genereren van omzet in deze moeilijke tijden.

 1. Het bezorgen van gezonde Euro-Toques Nederland afhaalmenu’s. Joris Bijdendijk van het Rijks is hiermee begonnen en wordt nu overstelpt met 1000 bestellingen per dag. De maaltijden worden onder de juiste condities bereid en afgehandeld. Qua voedselveiligheid (NVWA) hebben zij hun zaakjes prima voor elkaar en ook de prijs is alleszins redelijk te noemen. Probeer dit zelf als restaurant ook uit en maak hierbij gebruik van jouw klantenbestand.

 2. Organiseer eenvoudige online kooklessen voor jouw gasten. Via zoom.us kun je vanuit jouw keuken online kooklessen geven. In het geval van 50 deelnemers die per les € 15,- betalen voor het mogen inloggen (je krijgt een uniek nummer) betekent dat
  € 750,- per kookles. Het is wel belangrijk ruim van te voren aan te geven welke ingrediënten en apparatuur de deelnemers in huis moeten hebben zodat zij de lesmaaltijd online ook echt thuis kunnen bereiden. Nog mooier zelfs als de chef via zijn connecties ervoor kan zorgen dat de ingrediënten en de receptuur v.t.v. (waar staat deze afkorting voor?? Voordeur tot voordeur?) bij de gasten worden afgeleverd. Veel consumenten zullen hun favoriete restaurant op deze wijze willen steunen.

 3. Een combinatie van bovenstaande mogelijkheden: geef deelnemers aan de kooklessen bijvoorbeeld € 5,- korting bij afname van  2 afhaalmenu’s.

 4. 27 April 2020 , op Koningsdag, serveren wij het Koninklijke Euro-Toques Nederland afhaalmenu ( ETN zorgt voor extra promotie via onze social media).

 5. 10 Mei 2020 verwennen wij alle moeders die gek worden van thuiswerk en spelende kinderen met een speciaal Euro-Toques Nederland surprise afhaalmenu (ETN zorgt voor extra promotie via onze social media).

 6. Verzorg een romantisch diner voor twee aan huis: uw Euro-Toques Nederland chef komt exclusief bij u aan huis koken. (ik zou met de nieuwe maatregelen deze weglaten)

 7. Geef een speciale online BBQ-les ter voorbereiding op de komende zomermaanden.

 8. Verkoop een life performance voucher voor een BBQ-les in juni/juli/augustus als Vaderdag geschenk.

 9. Start een culinaire advieslijn voor recepturen en bereidingswijze van seizoensgroente en -fruit zoals raapstelen, aardbeien, peulen, asperges etc. Die klantenbinding zorgt vanzelf voor additionele omzet.

 10. Start elke dag met het tellen van je zegeningen. Onderneem als een dimmer (denken in mogelijkheden) in plaats van een dipper (denken in problemen). Er zijn nog tal van mogelijkheden te bedenken: Pasen, Pinksteren, voorjaar etc.

  Blijf ervan bewust te werken volgens de wetgeving t.a.v. borging kwaliteit en voedselveiligheid (NVWA) en de dwingende Corona-maatregelen. Gegenereerde omzet kan bij Overheidssteun leiden tot vermindering van de vergoeding.
 1. Voorzitter Ted Janssen en het bestuur van Euro-Toques Nederland wenst u veel sterkte en vooral een goede gezondheid toe in deze moeilijke tijd!!